Objekti-stale za smestaj bikova

Ajd pomoc da resim dilemu,treba ovih dana da pocnem adaptaciju jednog dela senjaka za drzanje bikova.Prostor je 5x2.7,trebalo bi nekako 6 kom tu da napakujem.sa druge strane imam vec takav box i drzim 6 vezanih ali je sirina 3m.
Postoji mogucnost samoizdjubravanja na suprotnu stranu od jasala ali i dalje mi je mala kvadratura za 6 kom.sledeca opcija je Grabnerov vez,s tim da bi se srednji bix senjaka koristio kao hranidbeni hodnik za oba boxa.
Za sta bi se vi odlucili u mojoj situaciji?

Ajd pomoc da resim dilemu,treba ovih dana da pocnem adaptaciju jednog dela senjaka za drzanje bikova.Prostor je 5x2.7,trebalo bi nekako 6 kom tu da napakujem.sa druge strane imam vec takav box i drzim 6 vezanih ali je sirina 3m.
Postoji mogucnost samoizdjubravanja na suprotnu stranu od jasala ali i dalje mi je mala kvadratura za 6 kom.sledeca opcija je Grabnerov vez,s tim da bi se srednji bix senjaka koristio kao hranidbeni hodnik za oba boxa.
Kod mene u boks 4.4x2.5 bez problema staje 5 komada do 650 kg. Jedino sto bi menjao kad bi pravio opet je da bi ga suzio na 2.4, mislim da bi lakse izdjubravali dok su manji...

Za 5 idealno.

Poslato sa TFY-LX1 pomoću Tapatoka

Hranim na obrok. U principu dubina je 2.5, a sirinu im stelujem u zavisnosti kad koliko ubacujem teladi. I pravljeno je da se hrane na obrok jer pregrade na valovu su na nekih 85 cm

Nazad
Vrh