agromart
Član
Izgleda lijepo, može dimenzije, za koliko je komada i više slika iznutra? Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam objekat dimenzija 10x5.5 metara u kojem su drzana junad u slobodnom sistemu. Sada zelim da modifikujem objekat za vezani sistem pa bih Vam postavio nekoliko pitanja. Interesuju me rastojanja koja sam obelezio na slikama sa A, X, Y, V.
![]()
![]()
![]()
Zelim da napravim nesto slicno kao clan @Dobrincan http://poljoinfo.com/showthread.php?76-Tov-junadi/page145
Takodje me interesuju vezovi, tj. da li je bolje da prilikom izrade jasla ostavim alke i vezem ih lancem. Za sada toliko...
Kolega, zasto si resio da predjes sa slobodnog sistema na vezove? Ja planiram ove godine stalu, ali se jos nisam odlucio za sistem.
Kada je bio slobodan sistem, junad su tovljena do 450kg, medjutim sada bih isao na duzi tov i problem bi mi bio izdjubrivanje. Ja nemam resetkasti pod, a i velika je investicija da se prepravlja vec postojeci objekat, pa bih zbog toga presao na vezani sistem. Nije zgodno kada su bikovi preko 600 kg ulaziti i rucno izvoziti stajnjak.
Kada krenem da sredjujem objekat postavicu slike da vidite o cemu se radi. Da je stala za 1 metar sira imao bih mesta za 2 reda vezanih.
Moze,leziste 1,6,kanal 0,25,iza jedno 0,8,ostaje ti 0,5 za jasle,toliko je bure preseceno na pola i 0,9 za prolaz ispred jasala.kod mene je tako nesto.a nisu na grabnerovom vezu.