sale ratar
Član
Drale ovo nije bio klasičan ogled sa više hibrida nego cela parcela od 6kj (ja mislim da nije ni imao više kukuruza) jedan hibrid a reci mi koja semenska kuća prošle godine nije imala kikseva sa hibridima i koliko njih nije skidalo i objavljivalo rezultate.U Turiji je konkretno skidan ogled ns hibrida kod Miomira Crvenog gde sam lično učestvovao u merenju i svođenju hibrida na JUS kvalitet (bez odbijanja sušenja) i od 11 hibrida koliko je skidano prosek je 3600 i neka kila kg po kj suvog zrna, od 3100-4000kg po kj u zavisnosti od hibrida a vlage od 15-20% koliko se sećam, bilo od 300-600 grupe zrenja.
Predpostavljam da je Siniša Jakovljev zadužen za taj ogled pošto podpadamo u isti region i poznajem promotera dobro i čudi me da je tako postupio pošto dosta realno sagledava stvari ali verovatno grešim.Nemoj da misliš da ih branim ali ako su ovako postupili sa tvojim drugom to nije u redu.Prošla godina nije bila merodavna ponaročito što se ogledi rade pored glavnih puteva i niko nevodi računa o kvalitetu zemlje koja ume biti različita i u samoj parceli kao što ja imam i zato se neprimam tih ogleda pošto neće svi hibridi imati istie uslove a nudili su mi da radim, sam sebi napravim ogled i kraj.
Predpostavljam da je Siniša Jakovljev zadužen za taj ogled pošto podpadamo u isti region i poznajem promotera dobro i čudi me da je tako postupio pošto dosta realno sagledava stvari ali verovatno grešim.Nemoj da misliš da ih branim ali ako su ovako postupili sa tvojim drugom to nije u redu.Prošla godina nije bila merodavna ponaročito što se ogledi rade pored glavnih puteva i niko nevodi računa o kvalitetu zemlje koja ume biti različita i u samoj parceli kao što ja imam i zato se neprimam tih ogleda pošto neće svi hibridi imati istie uslove a nudili su mi da radim, sam sebi napravim ogled i kraj.