Pratim ovu temu od pocetak i citam, koliko ja vidim ima tu svega, i politike, i raznih drugih lobya, konkurencije...
Evidentno je i cinjenice to govore da NS institut nije vise kao sto je nekada bio, kada se samo setim 80-tih sejala se cuvena 444 hibrid NS, nije se trazio drugi hibrid niti je ko mario za tim, posle starog tz. osmaka bjelcica kukuruza domaceg 444 su bile otkrice stoljeca...
A danas 2010 imamo vise Semenskih kuca nego li hibrida 80-tih i ranije

e tu lezi problem, pojavili su se i drugi igraci, ko nema kvalitet i nezna to marketingom da proprati nema ga nigdje, mnogoje faktora dovelo da odmace kuce kaskaju za drugim ino kompanijama, mada ne mnogo...
Danas sma kod cika Zaharija malo slusao o ovim AS hibridima i kako onaj Dr gospodin ime nisam upamtio prica imaju najsavremeniju tehnologiju, i da su na prvom mestu od domacih semnskih kuca po pitanju kukuruza mislim na NS i ZP naravno... ovde sam citao da su mnogi zadovoljni njihovim AS hibridima ako je tako super onda da se neko pojavio da radi domacinski svo seme u svom jedinstvenom doradnom centru pod strogom kontrolom, a to vidim ovde svi traze, pa i ja, za svaki nas dinar ako trazim kvalitet i uslugu na nivohu hocu da je dobijem.
Sto se NS instituta tice suvise je ovde voditi neku polemiku i pricu tu je koliko vidim politika umesala prste jednim delom, drugim delom zagrizli su malo evrica u inostranstvu od izvoza pre svega na suncokretu, pa se gospoda malo podigla kao da ima monopol u srbiji, a u stvari je kontra prica druge ih semenske kuce na domacem trzistu bucaju na sve strane, u prilog tome u mom kraju do danas jos nema NS hibrida u maloprodaji... sta reci... ja necekam nikoga i nemolim se nikom ko brzi devojci njegova devojka, kupio sam ZP 505 i ne lupam vise glavom prolece je pred vratima.
Ljudi oni ako misle nesto da menjaju to mora da bude iz korene pogotovo marketing, ono je zalosno na b92, prica covek ako je popust 10% a snimak ide iz Instituta velikim slovima pise 8%....no comment.
Sto da nekome nesto govoriti pet puta kada se taj neko pravi gluv i jos te j... u zdrav mozak, e pa nece moci ove noci, svi ovde iznose kritike kako bi se nedostaci uklonili da bi mi potorsaci bili zadovoljni, sva sreca hvala Bogu pa nisu jedini e onda bi mi od totalnog monopola nadrljali tek, nista bolje nema od zdrave konkurencije po potrosace.
P.S. Zasto nekoga nagovarati pet puta da ide putem, a ne pod put, kada vidis da te ignorise i usput ti usi zavrce ti ga gurni jos dublje neka ide, Put putuje Latif aga... kupi iz inata kako neko ovde rece seme iz druge semenske kuce i neka to uradi svaki 50 potorsac do je ogroman

gubitak tj. dobitatak,kako za koga.
Pozdrav svima, i mislim da je sve receno na ovu temu pa gospoda iz NS Instituta neka vide sta treba da rade da se rucna povuce, a ujedno ovo vazi i za druge kuce UCI SE NA TUDJIM GRESKAMA.