Naparavice od ove zemlje da broj poljoprivrednika mozes izbrojati na prstima ruke od po nekoliko hiljada hektara.... vazdan je bilo i bice da je bogatasa malo a sirotinje mnogo, ko ne mozeraditi prodace zemlju pa na socijalu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ok ali šta onda ? Ne dobiješ I onako bednu subvenciju,ne možeš nigde prodati robu osim po pijaci na džak a ne možemo svi džakirati I na pijacu. Ovo će povući I one u PDV-u jer vise neće moći otići kod dobrog komšije u uzeti njegov račun za naftu ili seme.Generalno mnogi će promeniti profesiju.Treba izmeriti da li se isplati registracija gazdinstva i placanje poreza ili jednostavno neregistrovati gazdinstvo??
Nemozes nigde onda nista sto proizvedes da prodas.Treba izmeriti da li se isplati registracija gazdinstva i placanje poreza ili jednostavno neregistrovati gazdinstvo??
pitaj šta te zanima.Sve ovo se vec primenjuje u Hrvatskoj, clanovi iz Hr, javite se, recite nam vasa iskustva.
@coci064 Moci ce se prijaviti i hrana vasa, tj vas kukuruz koji krave pojedu, i vet usluge jer ce vam veterinar morati izdati racun, ili ako sami lecite prilozicete racune iz vet apoteke... sistem je takav da cemo morati za sve uzimati gotovinski racun da bi pravdali ulozeno i smanjivali dobit, te samim tim platili manji porez.
Aj mi objasni recimo ovo ja dodjem kod tebe i kupim 1000 bala deteline, kako ce da me oporezuju??
Samo mu ne plaćaš solarno nego mu ljuljneš lovu na račun i onda je vruć krompir u njegovim šakama tj. pravdanje para.Aj mi objasni recimo ovo ja dodjem kod tebe i kupim 1000 bala deteline, kako ce da me oporezuju??
i do sad si uvek ti bio zajeban,mislis da ces uspeti da ih prevaris zato sto nisi uzimao subvencije?Tu se slažem sa tobom-zajebaćemo mi njih kao i uvek
Sistem kao u STR gde sam nekad radio.Ako je prodavatelj u poreznom sustavu, on ti izdaje račun, ako nije, kupuješ na otkupni blok i to prikazuješ kao trošak, tj. smanjuješ osnovicu za oporezivanje.
oporezovat će ti zaradu na mleku jer nisi imao rashodaAj mi objasni recimo ovo ja dodjem kod tebe i kupim 1000 bala deteline, kako ce da me oporezuju??
eee ja nisam takav, jabih da obojica ne platimo taj izmisljeni porez za dranje koze..Samo mu ne plaćaš solarno nego mu ljuljneš lovu na račun i onda je vruć krompir u njegovim šakama tj. pravdanje para.
Samo mu ne plaćaš solarno nego mu ljuljneš lovu na račun i onda je vruć krompir u njegovim šakama tj. pravdanje para.