Kajkat
Član
Ništa nije gašeno, 12.5cm je razmak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako izgleda soja ?Ove godine imam četiri eksperimenta sa no-till setvom. Sad da podelim slike iz setve, a posle ćemo videti na šta će ispasti. Nikog ne ubeđujem ni u šta, koga zanima neka pogleda, ko misli da je glupo neka obiđe, a videćemo kako će se sve odmotavati dalje kako sezona bude odmicala.
Br 1. No-till setva kukuruza (Syngenta Bilbao) u prskan pokrov. Prskano je 25 dana pre setve. Cilj je bio da bude 15 dana pre setve, ali se vreme pokvarilo i odložilo setvu. Kuhn Maxima 2, sa čistačima, 150kg pritiska po bateriji, bez turbo diska i sa običnim gumenim zatvaračima. Populacija 65 hiljada biljaka:
Br 2. No-till kukuruz u (Pioneer P0217) u prksan pokrov. Ovde je krmni bob preživeo jer je 5l totala na ha slaba doza za njega, tako da je bilo i živih biljaka pri setvi. Posle dopravljeno sa Dikambom i taj bob je uništen. Sejačica i podešavanja kao gore.
Br 3. Soja žitnom no-till sejačicom u živ pokrov pšenice i nešto rotke. Hteo sam da bude raž kao pokrov, ali nisam imao svog semena, pa sam koristio tavansku pšenicu. Soja je RWA Vinka, ciljana populacija je bila 500-550 hiljada biljaka. Sitno seme, slaba klijavost, tako da sam došao na nekih 115kg/ha. Žito je posle par dana totalisano i skroz je svenulo. Išla je Tume NovaCombi, a ciljali smo na neka 4cm dubine u setvi.
Četvrti test je soja sa žitnom sejačicom u terminisan pokrovni usev, ali tu nemam sliku. Spojite mašine sa br3 i pokrov sa br1 i nećete biti daleko.
Savrseno.Posle 12 godina bez oranja nema traga plužnom đonu. Strnjika samo plitko potanjirana.
- YouTube
Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.youtube.com
Послато са SM-A536B помоћу Тапатока