DraleTD
Član
Znaci oko 4000evra sve sa sejalicom i nije mnogo samo da vidimo rezultate setve do kraja.Juce je imao i neki snimak setve kukuruza sa ovom sejalicom ali nisam ceo odgledao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zovi coveka pa se dogovoriteBas smo danas otac i ja gledali ovaj snimak i otac se odma setio gde ima ovakva oltovka skoro nova kaze da je kupimo i prepravimo na direktnu.Sad kad sam malo bolje odgledao video cini mi se da ce biti majstorisanja.Inace kod nas je neki lik radio poljomehanizaciju trgovina i dugo mu je na placu stojala dzondeer mehanicka sejalica za direktnu setvu 4 reda i nudio je on meni ali ja nisam znao sta je to, to je bas bila glomazna sejalica i tek kad ju sasekao onda sam skontao kakva je to sejalica ali tad je vec bilo kasno.
Dali ovi sto prave ove sejalice hoce da prodaju te ulagace ili samo da ih oni ugrade?
Evo jedne jetfine varijante koja radi posao.....
Direktna setva suncokreta selo Tresnjevac
Ta sejalica je raonicna,ja nju nikad ne bih koristio u strip till ,samo disk,takodje nagazni tockovi su joj cudni,meni se to ne svidja i mozda i zato gusi,ali moze biti i da je zbog vece vlage u zemljistu.Ali moze i posebno kao sto kazes par dana ranije spremis pa setva,ako je zemljiste previse vlazno,ako nije ,uvek je bolje u jednom prohodu sve odraditi.
Ima mnogo klipova na netu o ovoj masini gde ona ide na prednjoj hidraulici a nazad sejalica,seje bez ikakvih problema,ima od 4 redi do 8 mislim max.I ne oduzima ona previse snage traktoru,to je traka ispod 10cm sirine i do max 10 cm dubine,6 redi nek bude i 60 cm,kao neki kultivator onaj manji sto ima sirinu do 60cm zahvata i frezira zemlju u povrsinskom sloju,motori koji pogone tako nesto su verujem do 10-ak ks max.