markodanube
Član
- Učlanjen(a)
- 4 Dec 2009
- Poruka
- 490
samo ti pisi imamo mi vremena za citanje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakvo je stanje u vašem ataru? Hoće li biti redukovane obrade u proleće ,pošto je oranje početkom marta u takvim zemljištima rizično.Chille je napisao(la):@zorancile to kod nas po ovakvim uslovima nije bas za preporuku...jedino ako prelazimo na ribnjake Za setvu ozimih zitarica jeste opravdano direkna setva ali za ostalo ne bi rekao...
a ja ridje i sto naidjemarkodanube je napisao(la):ja volem i crne i plave
Ako se sećaš zadnjih nekoliko godina su bile dosta rane (Mrazeva nije bilo od polovine februara) bez padavina sa dosta vetrovitih dana.Ovako prevlažena zemlja (neverujem da će se prosušiti do marta -aprila) kad se uzore i izloži vetru i suncu postaje kamen.Da je odmah usitniš nemožeš pošto je prevlažena i pravi "kaiševe" pri oranju.Kad se prosuši već je kasno.Drugo ostaju vazdušni džepovi i kad u takvu zemlju poseješ desi se da nenikne pola.Na lakšim zemljištima se ovaj problem nejavlja u tolikoj meri a i samo oranje je mnogo bolje.zorancile je napisao(la):Zašto je rizično?
Sa svakom kisom sve gora ...verujem da ce biti...kiraj je napisao(la):Kakvo je stanje u vašem ataru? Hoće li biti redukovane obrade u proleće ,pošto je oranje početkom marta u takvim zemljištima rizično.
sijao sam sa takvom od tri metra ima ju moj prijatelj i kupio ju je novu prije 2 godine odlican stroj nema se sta reci, jd6820 ju vuce 15-17 na sat ako su uvijeti ok... ali je i bila 50.000 eura pa tko voli neka izvoli....cicimoric je napisao(la):moguce da nisam u pravu, ja sam samo rekao da mi sa slike ne uliva poverenje
ako uspem sledece godine da uzmem jos drzavne zemlje mi planiramo ovako nesto da kupimo:
....naravno ne novo jer je preskupo nego polovno iz inostranstva
I postovanom clanu Panonstibu sto nam prenosi znanje i ove podatke .Farmer II je napisao(la):E stvarno svaka čast onome ko se dosetio ovoga
Rale 83 je napisao(la):Mislio sam da dosta znam o ratarenju , sve vise uvidjam koliko neznam i dobijam zelju da ucim dalje
Procitaj ponovo panonstib-ov post , vidi napisao je ime sejalice pa izgoglazorancile je napisao(la):Svidja mi se onaj sistem sa pšenicom i sojom. Možda bi se moglo tako nešto uraditi i sa standardnim mašinama? Koji je medjuredni razmak od soje do soje, a koliko se ostavlja praznog mesta od pšenice do soje, da pšenica ne bi ugušila soju?