To me uvek nervira i ovde kod mene. Ljudi oru skroz do uratina, jedva i sa traktorom prođeš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neki nov Kraljevic Marko.Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):Kod mene oru i put podasut makadamom a asvalt ne mogu pa do samog asvalta oru
Nisu baš kao Kraljević Marko ali imaju bolje Šarce pa skoro i asvalt mogu orati.peto1 je napisao(la):Neki nov Kraljevic Marko.Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):Kod mene oru i put podasut makadamom a asvalt ne mogu pa do samog asvalta oru
Branko je napisao(la):Zato nikada ne žurim sa oranjem i svim komšijama koji odseku malo od uratina "pomognem" da vrate na uratine i više od toga.
Farmer II je napisao(la):A moj komšija kad god ide atarom čim vidi da mu se nešto ne sviđa (preorane uvratine, kad puštaju plug da se zarije još na pola puta, kad guši plug, pa ga čiste na putu i to kasnije i ostave i slično...znači nebitno ČIJA je njiva)ne mož da odoli da se nekom ne potpiše u njivu( obično to bude veliko X ) plugom.![]()
nikola indjija je napisao(la):E pa ljudi zato ja onima koji uzoru put,pustaju plug sa puta, naprave razorcinu do puta,...gazim kroz njivu pa neka razmisljaju zasto je to tako![]()
Slazem se,a jbg,sta ako ima posejanu psenicu??Bubu je napisao(la):Hhahhahaha dobro kazes NA!
Ja sam proletos imao kubure sa komsijom preko puta. Lenija izmedju nas je bila konstantnih 2m ili u mojoj njivi a treba da bude 4m. Proletos sam sredio leniju plugom i setvospremacem i sada je kako treba. Ako komsija opet odore, ne gine mu igra XO sa plugom po njivi...
isto to se radi i kod nas, potpis sa plugom pa nek se opameti da li ce i sledece godine napraviti istoBubu je napisao(la):Branko je napisao(la):Zato nikada ne žurim sa oranjem i svim komšijama koji odseku malo od uratina "pomognem" da vrate na uratine i više od toga.Farmer II je napisao(la):A moj komšija kad god ide atarom čim vidi da mu se nešto ne sviđa (preorane uvratine, kad puštaju plug da se zarije još na pola puta, kad guši plug, pa ga čiste na putu i to kasnije i ostave i slično...znači nebitno ČIJA je njiva)ne mož da odoli da se nekom ne potpiše u njivu( obično to bude veliko X ) plugom.![]()
To i ja radim, samo da me neko ne vidi...![]()
![]()
Ko god je posejao u put ja popravim setvospremacem. Ja sam imao psenicu na polovini pomenute njive i za ta 2-3 metra sto mi fale necu propasti jbg...Farmer Bob je napisao(la):Slazem se,a jbg,sta ako ima posejanu psenicu??Bubu je napisao(la):Hhahhahaha dobro kazes NA!
Ja sam proletos imao kubure sa komsijom preko puta. Lenija izmedju nas je bila konstantnih 2m ili u mojoj njivi a treba da bude 4m. Proletos sam sredio leniju plugom i setvospremacem i sada je kako treba. Ako komsija opet odore, ne gine mu igra XO sa plugom po njivi...![]()