T110
Banned
Verovatno je mogao spasiti i ovog jadnog čoveka što je na njega ispala rolna lima iz kamiona(mislim na pojas).Ne radi se toliko o pojasu koliko se radi o sistemu i vlasti koja donosi zakone i radi šta hoće a poslanici u skupštini samo partijski dižu ručice i glasaju bez ikakvog razmišljanja za sve zakone bili oni dobri ili loši.I ja vezujem pojas kada idem negde na otvoreno ili autoput ali sam rekao da mi smeta u naseljenom mestu gde je još smanjena dozvoljena brzina.Ajde kažite mi zašto ne bi bila stvar ličnog izbora vezivanje pojasa u naseljenom mestu na ograničenju od 50km/h,pa ko hoće i misli da treba nek se veže a ko ne i ne mora.Ne,svi zakoni se donose samo da se globi ovaj narod i drži u strahu.I mi sami koji se bavimo poljoprivredom nemamo onu stvar da izađemo na ulicu organizovano i kažemo,dokle više,ovo ništa ne valja,u svim zemljama u okruženju poljoprivreda je u boljem položaju(subvencije,nafta),ali ne,mi smo takav narod da jedva čekamo da komšiji crkne krava a nismo svesni da i nsša samo što nije krepala.Garantujem da 80% poljoprivrednika nije zadovoljno stanjem ali glasaju za vlast koja ih sistematski uništava.Skoro svaki dan sam u selu i gledam kako se sela prazne kao metlom,mladi ne ostaju na selu zato što ne mogu da žive od poljoprivrede,za par godina biće problem naći radnika u selu(pričam o pravim radnicima,ne ovima što moraš biti pored njega da bi nešto uradio),a vlast ne donosi nikakve mere da bi poboljšala nešto u poljoprivredi nego je još sistematski uništava.
Pojas je izum koji dokazano sluzi za prevenciju tezih povreda pi nezgodi i samim tim normalna logika je da se koristi, a drzava na to gleda eticki.Jer zamisli kad postoji prevencija, a drzava zanemari tu prevenciju i ostavi slobodan izbor.
Ti nemoj da se vezujes i placaj kazne, niko ne moze da te natera da se vezujes, mada moderna vremena smetaju vakcine i ostalo sta je jos jedan anti pojas pokret