Jevto, odseli se oko 50 000 ljudi godisnje, a jos sto umre to je tek posebno. Samo u Nemacku se odseli vecina, sledeca je Austrija Norveska itd, bio je podatak od Eu zvanican, samo ne mogu sad da ga nadjem. Mladi nece nista uraditi, jer su nezainteresovani, to kazem kao mlad i krecem se medju njima, tako da ne bude sam sam mator covek koji sve kudi. Nikog politika ne zanima osim ako nema koristi. Svi bi da se odsele, nece niko da se potrudi, mada za koga da se potrudi? Za kojeg to politicara mozes reci da je posten od pocetka da nista nije muljao i da smes ruku u vatru da stavis za njega? Ja prvi ne bi ni za jednog. Svi mi mislimo sidje sadasnja vlast i kraj, od sutra gorivo 80 din dinar ojacao 50% hleb 20 din sve ce biti super. A industrija sto je kljuc za sve, nam je uzas. Ima fabrika po srb ali su plate bizarne. Primer za Ns ljudi rade za 30-ak hiljada dinara, a stan u Ns garsonjera je 150e pa sta njemu ostaje na kraju? Uslovi su uzasni, nemas nikakva prava, sindikat nista, radis pod pritiskom stalno, ne mozes u wc ako nije pauza, ljudi se onesvescuju itd itd ima puno primera. I sve ta fabrike imaju uslov ljudi sa osnovnom skolom da zaposle. Niko te ne pita da li imas neko znaje, znas nesto. Motaju se kablovi sastavljaju delovi, nema razvoja samo dodje deo ti povezes par zica i eto gotovo. Nema tu da se ljudi obrazuju, da se usavrse sem par inz koji rade, a to je bizarno spram hiljade ljudi koji rade poslove koji zaglupljuju. Mogu do sutra da pisem o tome.