I ti sportisti mukom zaradjuju silnu lovu, onda nasa muka kad poso nece i kad si kaljav i izmucen i psihicki i fizicki 14 sati dnevno gledano sa novcane strane i nije muka, sparam njiove muke. Ispada da spram njih mi lencarimo pa zato nemamo te novce u..ane. bas smo lenji. A sportisti veeeliki patriote pa sve novce u monako, monte carlo, kao da bi propali ako bi ovde nama taj pdv dali. Ili je to cena medalje, izdaj drzavu i bicea prvi.
Ti i ja i mi na forumu smo jedinke kakvih ima milioni na svetu i zaradjujemo manje ili vise ali generalno nista posebno. Djokovic, Nadal, Fetel i slicni su jedan milijardu i kao tako specificno dobri u necemu zaradjuju neuporedivo vise. Ti i ja i da hocemo ne mozes da budes Djokovic, a on za 10g kada se penzionise moze lagano da nauci da vozi traktor (mozda vec i zna).
Tako slicno plata inzenjera u razvoju je 3x veca od radnika koji sklapa auto na traci. Ovaj jeste da zna da zavrne sraf, a inzenjer zna zasto i gde treba koji sraf.
Druga tema je da li su razlike plata pravedne. U komunizmu su gledali da razlike budu 1:2 maks 1:3. U kapitalizmu trziste je namestilo da je to 1:100.000 (ja vs Djokovic).