New Holland

Kod nas skoro jedan prevrnuo clas consul onaj mali kombajn.Bilo je iskakanje, nema kabine.
 
Vi sad od voznje kombajna napraviste ko da uci voziti svemirski brod. Sta tu ima toliko komplikovano, jos ovo nov kombajn sve mu na monitoru pokazuje…
 
Mlad je za kombajn.Za vožnju po ataru nije problem, nema saobraćaja, široko sve a ako i nije teraj gde moraš.Za učešće u saobraćaju je već druga priča jer u poslednje vreme svi voze kao muve bez glave a pogotovo u jeku sezone kada su putevi krcati kamionima za čijim volanom sede uglavnom bahati i bezobrazni šoferi koji misle da su osvojili svet.Za tu vožnju direktor Sava nije spreman, još je dečak.
 
Bezi od tog ko djavo od krsta. Ta ti sklopocija ne treba u zivotu.
Ako vec hoces aksijalca onda kejsa, al ja bih svakom savetovao da se odluce za kombajn sa slamotresima. Mnogo je to komplikovano i skupo za opravljati.
 
Nije baš toliko komplikovano. Jako su jednostavni. Mi imamo 1640, i jedan 2166 strikani, i 2166 komšija. Ništa se još ni jednom nije desilo da se ne može popraviti. A i kad se desi brzo se namesti, ima delova kakvih oćeš u Rumuniji a i kod nas iskoči poneki aksijalac za delove.

A u selu ima još 4 aksijalna kombajna JD 8 ili 9 serije, 350 400 KS i 5140 Case kupljen nov. Niko se ne zali. Ili bar ćute pa gundjaju sebi u bradu. Ko će ih znati.

A za NH aksijalne ne znam. Bio je jedan u selu pre dosta godina, ali ne znam o njemu ništa.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
 
NH je prvi uveo aksijalni sistem kod kombajna,Case ga je usavrsio ,a ostali su svi samo dobre kopije.Nzm sto ne bi bila dobra masina ,ima na u tube dosta klipova o NH tr 99 ,ide to kao vetar kroz njive.
 
TF serije imaju 4 doba, postavljena kao na običnom kombajnu, nije kroz ceo kombajn jedan dob, koliko sam čitao o njima ja lepo izvršavaju i nemaju neke mane velike.
 
Nisam nikad koristio to ulje. Pitam jer treba da radimo servis na kombajnu pa da znam sta da kupim, cena mi ne igra ulogu. Nego da znam da li da nastavimo sa Ambrom ili da menjamo. Cicimoric, koje ulje sipas u holanda za motor, Master gold ili Super gold?
 
Nazad
Vrh