New Holland

rekli su mi da posle 30h moze da ide u lakse oranje. Naravno da ga ne opterecujem do maksimuma ali posto je vreme ovakvo kakvo je ispostovacu razradjivanje do 50 h. Vozikam ga po selu i okolini da sto pre napravi 50h. U uputstvu za upotrebu strogo zabranjuju razradjivanje u mestu i pise da je isto toliko stetno kao i preopterecivanje u prvih 50h.

Bogami treba posteno sesti i uciti iz uputstva za rukovanje koja je knjiga od 300-400 strana da bi se moglo sve iskoristiti sto moze traktor da pruzi.

Kupili smo 20 litara hidraulicnog ulja za rezervu ( specijalno NH ulje ) i bash sam se prijatno iznenadio kada su rekli da kosta 5200 din. Znaci 260 din/l sto uopste nije skupo.

I ja sam prijatno iznenadjen cenom NH ulja,samo da tako bude i sa servisom
IKR je ozbiljna firma. :D

Nabili smo u masinu 150 rč za nekoliko dana, ore neprekidno.

x2j88j.jpg

2qsnytz.jpg

2zfu2qv.jpg

11qrbrr.jpg

Oremo na 2000 obrtaja. U najtezoj zemlji koja postoji kod nas ore u 10 brzini i ide 8 - 8,7 km/h. U umereno teskoj zemlji ide 11, 9.5-10 km/h, a u lakoj zemlji ore 12 brzinom i ide preko 12 km/h. Ponekad pritisnem gas do kraja na kratko da vidim kako ga prima i tako proveravam da li mu je tesko. Tada u svakoj brzini dobija otprilike +1 km/h.

Potrosnja mu je 17 lit/kj kada se ore u teskoj zemlji u 10 brzini u nepovoljnim uslovima za oranje posto je priklizavanje 10-15 %. Zahvat pluga je 165 cm.

Da bi pricao o kvalitetu traktora je josh uvek jako rano. Jedino mogu reci da "puca od snage". Imam utisak da od Fiata nije jaci samo 15 ks nego 50-60 ks. Razlika u snazi je ko nebo i zemlja.

Imam snimljen i video materijal ali nemam sada vremena da ga prebacujem sa kamere na kompjuter. Kada budem zavrsio oranje sve cu da postavim.

Samo napred.Sta sad radi fijat ?Dali je dobio malo odmora ili drugi plug.

Cici, jel tvoj novi traktor isti kao Case Puma,i koja je razlika u ceni :cao:

cici kakav imas topling [hidraulicni]?video sam na bubanj potoku za 180 eura malo skupo.ali malo se nevidi ucinak oranja,a masine su extra,a za ulje se nebrini uvek ti imaju najbolje i najjeftinije ulje u drzavi,znaci zadnja rec tehnike,a pumedtrans.rs prodaje ulje za 13% nizoj ceni do decenbra pa su daleko skuplji za isto ulje a prva ruka iz uvoza.samo napred pici blago cici. :D :D i neka te dugo i verno sluzi svaka cast.

stiv je napisao(la):
Cici, jel tvoj novi traktor isti kao Case Puma,i koja je razlika u ceni :cao:

uglavnom su isti jedino im se razlikuje kabina i spoljasnji izgled. Cene su slicne.

Post je spojen: [time]1259533424[/time]

ali malo se nevidi ucinak oranja,

klasican ( nije hidraulicni ) topling

1.39 Ha/h pokazuje

Ovog sa zatamnjenim staklima je greota , a milina terati po putu

To je traktor sa gorivim celijama i pogonom na vodonik. Produkt sagorevanja- cista voda i vodena para! Zasad samo prototip, ali kako kazu od 2012. u proizvodnji. :D

mims je napisao(la):
Cici, kako je traktor odslužio sezonu? Nisi se hvalio.

Ima na njemu 250 sati. Suvise je to malo sati da bi nesto konkretno mogao da kazem o kvalitetu traktora. Za sada mogu samo da kazem da je ekstra komotan i snage ima mnogo vise nego sto sam ocekivao iako sam puno ocekivao od njega. Sa 4x40 cm ide 8 - 11 km/h zavisi od zemlje na dubinu od 27 - 30 cm. Samo da napomenem da ga uopste nismo forsirali sa obrtajima i orali smo od 1800 - 2000 obrtaja. Bas smo isprobavali jedan dan orali na 2000 obrtaja drugi dan na 1800 obrtaja. Na 1800 obrtaja potrosi 1.5 litara / KJ manje nafte.

Na nasem traktoru nije standardna hidraulika nego ojacana i zaista je mocna. Na kraju parcele se obavezno mora gas smanjiti na minimum prilikom dizanja pluga jer vec na 1000 obrtaja tako brzo dize plug da imam osecaj da ce prevrnuti traktor.

Kabina je kao iz bajke. Ni miligram prasine ne moze da udje toliko je zadihtovana. Orao sam sa njim do 1 decembra i grejanje nisam uopste ukljucivao. Klima se mora obavezno koristiti zbog promene vazduha. Sa neukljucenom klimom posle 10-15 minuta rada se tesko dise jer ponestane kiseonika toliko je sve zadihtovano.

Iako je ogroman traktor jako je okretljiv na krajevima. Prednji tockovi se okrecu 55 stepeni.

Imao sam na njemu jedan sitan kvar ( ako mogu tako da ga nazovem ). Propala je gumica koja se nalazi na hidraulicnom cilindru gde se prikljucuje crevo od ulja pa je kapljalo ulje. Kada smo izvadili staru gumicu videli smo da je skroz tvrda ( verovatno od stajanja ili.....), pa smo odmah menjali i na drugom cilindru gde je isto tako tvrda bila.

2hg8iuq.jpg

Nazad
Vrh