New Holland

To sve zavisi od osobe. Neko moze imati i 3 ovakva traktora pa se isto ne moze ozeniti.

U mom kraju postoji jedna prica. O bogatoj i lepoj devojci koja je cekala udvarace da joj dodju da je ozene. Uglavnom su dolazili bogati momci i svi su se lepo predatavljali , uglavnom su nabrajali zivotinje i njive koje imaju, ali lepa mlada i bogata devojka nije se odlucila ni za jednog od njih. Jer na njeno pitanje kako su prosli beliku reku da bi dosli do nje oni su rekli kako ko , neko je preplivao , nekog je neko drugi prebacio camcem itd. Na kraju je doso u prosidbu siromasni momak , na njeno pitanje sta ti imas , sta posedujes on je odgovorio , samo onu stvar i kapu na glavi , a kako si proso veliku reku da bi stigo do mene. On je odgovorio da je bacio 2 trula balvana u reku , pa je preso preko njih , a ono sto se nije stiglo do druge obale on se oslonio na onu stvar i preso reku. Devojka je bez razmisljanja posla za njim , uzalud su je roditelji odvracali.

a gde je ovde New Holland!?

Stigao je i teg,tezina mu je 10110kg.Juce sam ga malo uposlio.
03072011244.jpg

03072011243.jpg

03072011242.jpg

03072011249.jpg

Ima dva tega u zadnjem tocku od 250kg i 113kg,sutra cu slikati nosac prednjeg tega.
Evo slika tegova
05072011250.jpg

05072011255.jpg

Poslednja izmena:
Po zvuku traktora bi se reklo da ni ne oseti opterećenje pri radu.Stvarno moćan traktor.

cini mi se da ima 22 tega napred, 990 kg ukupno ko kod mene na TM :) ... Traktor ti je odlican, ko da nije sa ove planete! :))

Da ima 22 x 45 kg + nosac tegova 150-200 kg ( lupam )

Jel moguce da je autocommand menjac za 919 kg tezi od powershifta? Glavas kaze da je traktor tezak 10110 kg ako se oduzmu tegovi u tockovima koje ja nemam tezina je 9384 kg a moj je tezak 8465 kg

U podrivanje je isao 8km/h na 1300 o/min a danas sam probao tanjiracu na 1250 o/min ide 10 km/h a poterao se je do 18 km/h ali se bojim da je nepokidam.

@glavas
Kako funkcionise autocommand? Da li vozac odredi brzinu kojom zeli da ide, pa traktor sam odredi kojom ce stepenom prenosa ici i na koliko obrataja motora ili je neki drugi princip?

Ja mu zadam brzinu a traktor trazi najmanji broja obrtaja da bi postigao zadatu brzinu,ima jos dosta podesavanja ali ja sam zasad skontao samo osnovna.

Hvala, tako sam i mislio, ali nisam bio siguran. Jako mi se svidja autocommand, steta sto nema NH serije t4000 i t5000 sa automatskim menjacem.

@Bare
Tacno, nisam dobro napisao, mislio sam na Autocommand (vario), a ne na Power command.

Nazad
Vrh