nikola indjija
Član
kad je kod vas sljunak odmah dole
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pidikanac kakav ti to imas bunar tifon ti baca u zavisnosti od dizne na topu i normalno pritiska pumpe od od otprilike min.20000 l. - 35000 l.vode na sat, imas li ti toliko vode u tom bunaru ?nikola indjija je napisao(la):ma koja ti je to budala rekla
najbolja kombinacija tifon fi 75 duzina 200m,pumpa kardanka zalec,bauer,italijanske,itd.dmb visoki pritisak 5bara to ti je naj bolja kombinacija.o bunaru nevredi pricati zavisi od zemlje daljine do vode kolicine vode itd. moj savet proveri dali imas vodu pa onda kupuj tifon
stavi pumpu od 1000l/min u taj bunar daj gas do panja ako ima vode posle dva sata rada bice mozda i kod tebepidikanac je napisao(la):a kako da proverim da li ima vode u njivi pored mene ima stari bunar jer je tu bio salaš i u njemu ima vode
pidikanac je napisao(la):hteo sam da kažem da u bunaru (to su oni starinski bunari 10m dubine i 1.5m širine )ima vode na dubini od 7-8m pa valda i ja imam vodu na 30-40 m dovoljno za tifon
u potpunosti si u pravu da zakolju traktor brzo,kakve agregate koristis i kakve su pumpeamac86rs je napisao(la):to navodnjavanje nije ni malo tako jednostavno kako vi tu pisete. Radio sam i sa bauerovom 3 i 4 i svaka ima svojih prednosti i mana kao i u zavisnosti od uslova u kojima radi ( bunar ,povrsinska voda, stanje podzemnih voda,doba godine...). ja sam pumpe izbacio i presao ne agregate mnoge ekonomicnije i lakse,a da ne pricam koliko pumpe zakolju traktor u intenzivnom navodnjavanju.