Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
srečkovič jesi kad imaš na polju vode kolko hočeš !!!. dali ti država istavlja račun za trošenje vode?talianu je napisao(la):Evo i mog "topa" samo se nadam da nećete zameriti što je slika sa voćnjaka.
Dubina je 85 m. prečnik cevi je 2 cola i kapacitet 6000 litara po satu.
Voda izvire pod pritiskom od oko 1 bara i navodnjava ceo voćnjak bez bilo kakvih pomagala(agregat ,pumpa ).
Kod nas u selu ima ovakvih bunara koliko hoćeš ali ni jedan se nekoristi za navodnjavanje u ratarstvu, vi pogledajte pa recite šta mislite kako bi se moglo primeniti u ratarstvu.
Možda ako bi se navodnjavala soja, pošto ona ima najveću cenu? Koliko bi mogla da rodi ako bi se navodnjavala, vidim po forumu da u suvom ratarenju dostiže prinos 1400-2000 kg/kj?Deni je napisao(la):po mom mišljenju u ova teška vremena NE ulagati u sisteme za navodnjavanje za RATARSKU proizvodnju,
daner je napisao(la):pritisak na pumpi je 5 bar(za kishno krilo) a lanac kod nas je 21 red ili ti 15m (14.7 tacnije ) , duzina njive 380m
a napisah vec domet topa je sirine 7 lanaca znaci 3.5 u levu i 3.5 u desnu al za top treba jak traktor .. belorus od 80 ks dushu ispushta sa topom tako da treba bar 100 ks ...
Koji tifon imas fi- da li je kao i moj na meh i moj je 250 m. a precnik bacanja imam jos veci (neznam tacno odavno ga ne koristim) jer radim sa vecim pritiskom.nikola indjija je napisao(la):ja zalivam sa ursusom 355 na 1000o pumpa zalec800l tifon makedonski 250m radim sa 5,5bara top bca oko 60 m
Bilo ih je nekad,sada ima 1 u 5 selanikola indjija je napisao(la):montoya puna ih je macva ja sam ga kupio u Majuru pre desetak godina neverujem da su skupi
jesi li ti bas iz Bogatica