Pozdrav kolege.Nov sam u ovoj temi pa ako biste bili ljubazni da mi odgovorite na jedno pitanjce.Moram priznati da nisam sve iscitao ali potrudicu se.
Pitanje je sledece.U Becmenu cu kopati bunar, mislim da covek rece fi50,znaci cevka,rece mi na 29-30m ce biti otprilike ona prava dubina.Kopace mi Madjar,vec dugo je u poslu i mislim da se i ovde spominjao.Arpad se zove covek.Mene interesuje benzinska ili dizel pumpa koja ce moci da me ispostuje,a zalivao bih tri reda lesnika po 50ak kom.Razmak u redovima bi trebao biti 4m.U svakom slucaju parcela na kojoj sadim je oko je oko 30 ari,14,5m x 200m.Bunar bi bio na pocetku ove parcele(a na sredini cele njive koja je 60 ari,cela njiva je 14,4m x 400m).I verovatno bih i uvodio kpk.Znaci mene interesuje da li cu moci koristiti neku od tih benzinskih ili dizel pumpi,s obzirom da mi je Arpad rekao da ce se podici vodeni stub pa ce moci da se izvuce sa pumpom.A kad izbusi reci ce koja bi pumpa mogla.Znaci sve se to odnosi za ovaj deo od 30 ari gde ce mi biti tri reda lesnika,( i kasnije da li bih mogao sa istom pumpom zalivati i celu njivu,ali o tom potom).Sta vi mislite kolege?Jos jednom pozdrav i svako dobro.