Evo kao što sam obećao da prikažem moj sistam KPK.
Kao prvo treba ti neki "izvor" vode bunar ili nešto slično , na njega namontiraš pumpu neku, u mom slučaju kineska pumpa 100l/min protoka dole ide okiten crevo sa korpom , a gore imam dva ventila jedan se koristi za KPK a drugi za neke ostale poslove po dvorištu.
Na pumpu možeš da namestiš ovaj vremenski prkidač koji podesiš kad hoćeš da se uključuje pumpa i kad da zaliva , može a nemora al nema šta da se maltretiraš oko uključivanja i isključivanja pumpe , a košta 200din u metrou.
Onda ide ovako ukopaš obične sive cevi u zemlju 1m duboko i izlaz namestiš u plasteniku ili bašti zavisi šta hoćeš da zalivaš, u tu sivu cev fi100 ubaciš obično crevo , bilo bi bolje okiten al ... nema veze pored namestiš neko bure od 50l de sipaš prihranu, i onda ide jedna mala slavina da možeš to bure da puniš sa vodom .
Posle te slavine namestiš ovo zeleno koje usisava vodu i prihranu iz bureta i meša sa ostalom vodom kojom zalivaš , pre 4godine je bilo 2300din
Posle toga jasam namestio još tri ventila na ove kuglaste kačim creva obična i prskalice pa zalivam ceo plastenik kad imam spanać ili salatu, onaj treći ventil zatvaram da mi voda neide u sistem KPK
Post je spojen: [time]1252521091[/time]
I onda nasečeš od ovakvog gumenog creva komade , duzine koja tebi treba , jasam išao na 40cm stim što malo odbiješ otprilike koliko ima od produzetka do slavine znači da kad sastaviš sve izmedju slavina imaš koliki ti treba razmak .
I kupiš jedan kotur od 1000m creva KPK mislim daje bilo 5din metar
I onda samo našrafiš crevo KPK na slavinu odmotaš koliko ti treba na kraju odsečeš saviješ ga i malo pritegneš žicom .
Post je spojen: [time]1252521257[/time]