Колико је то ажурно? Ако је исти усев не види се.3-4m si mogao videti i preko geo srbija ako ti fali ,i 1 m se moze videti lako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Колико је то ажурно? Ако је исти усев не види се.3-4m si mogao videti i preko geo srbija ako ti fali ,i 1 m se moze videti lako.
Onda znaci u srbiji ne mogu raditi navigacije.Stojane, ako je njiva kriva ili neravna pa se traktor ljulja tokom setve onda ne budu isti sastavi jer je antena na krovu.
Čuo sam da je jedan Kikinđanin prebacio antenu na sejalicu zbog toga.
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Reklamiraj , ta navigacija ima dvije GPS antene na krovu(dvije pecurke) i vjerojatno elektronski ziroskop , pomocu RTK signala i te 2 antene i ziroskopa traktor drzi pravac. Lose namjesteno ili neispravna ili imas los RTK signal ili korekciju.Srdjane posto vidim da se razumes u auto pilote zamolio bih te za pomoc.Pred setvu smo kupili FJ DINAMIK i zapoceli setvu, prvih dana je islo dobro posle smo primetili da se ne krece dobro bezala je u desnu ili levu stranu po 7cm. pa samim tim ni sastavi nisu bili dobri.Dosao je serviseri nestoje stelovao ponovo i probali smo je na njivi i raspon izmedju prohoda je bio 243cm. da bi sutradan u setvina parceli koja je losije pripremljena raspon izmedju prohoda opet sarao i bio250, 2552 itako.Sta joj treba raditi da na svakoj njivi ima isti prohod. U napred zahvalan svima koji znaju da me posavetuju.
Sad su sa jednom antenom. U svakom slucaju treba ih cimati dok pilot ne proradi kako treba.Reklamiraj , ta navigacija ima dvije GPS antene na krovu(dvije pecurke) i vjerojatno elektronski ziroskop , pomocu RTK signala i te 2 antene i ziroskopa traktor drzi pravac. Lose namjesteno ili neispravna ili imas los RTK signal ili korekciju.
Ako je isti usev a komšija ili ti imate stalne tragove, možeš pomoću njih videti da li si konfiskovan. Naravno ako znaš kolike su grane komšijskoj prskalici. A imaš i opciju da izabereš stariji satelitski snimak.Колико је то ажурно? Ако је исти усев не види се.
Nemam navigaciju ali evo jedan primer gde mislim da bi se i navigacija zbunila: imam banderu u njivi, onu rešetkastu, i u prvom spremanju sam kružio spremačem oko nje da pređem baš svaki cm oko nje. Naravno, ne mogu spremačem baš tako oštro da skrećem pa sam pravio pravolinijski prolaz pored neke stranice bandere i potom u širokom luku zaokretao. Posle toga je bilo i drugo spremanje, tu sam išao sam samo pravolinijski. Sad sam sejao tu njivu, kad sam prolazio pored bandere, iako odgore izgleda kao leja tamo gde sam pravio lukove traktor se ljulja levo-desno kao zvonce. Čim pređem tu deonicu traktor se umiri i samo pliva po spremljenom. E tu mislim da bi se i navigacija pogubila jer ne verujem da žiroskop može da izreguliše takve oscilacije...Ima itekako veze.
Antena i tablet...A sta se onda "seli" sa traktora na traktor, antena?