Navigacija/autopilot.Opšta tema.

Ovo oko uparivanja se misli na rad u istoj parceli sa vise mašina, pa tako oba traktora imaju informacije o pokrivenosti na istoj parceli da ne bi došlo po preklapanja. Primer razbacivanje djubriva: Jedan baca uvratine, dok drugi kreće sa sledećim prohodom, i odmah dobija informacije gde je prvi bacio i tako gasi sekcije tokom ulaska i izlaska.
Isto je i za ostale operacije.

Jel ima neko iskustva sa radom kad je masina pomerena u jednu stranu, jel se samo unese sirina-zahvat masine i koliko je pomerena u stranu, ne treba nista vise ?

Poz ljudi ,interesujem se za navigaviju ali nemam pojma koju da gledam .moze neko da mi pojasni sta je najbolje uzeti?
Zvao sam u agropanonku kod njih je 5300e sa 5 godina signalom...jel ima nesto jeftinije od toga ?

AsanaNav, Esurvey autopilot. Mislim da je 3k+pdv. Daleko je od najboljeg autopilota, ovo malo što sam ga koristio.

Da li ima neko ima info da li trimble gfx 350 sa antenom nav 500 moze da se kupi rtk signal da bude precizna?

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Pitanje za strucnije kolege sa foruma u vezi kupovine auto pilota novijih modela.Iz dosadasnjeg citanja uocio sam da se izdvajaju tri modela, FJ DINAMIC CHCN I HUIDA ,ili neka druga marka slinih karakteristika.Ova oblast mi nije jaca strana, a hte bih da iznenadim sina koji se trudi i voli da radi poljoprivredu.

Pitanje za strucnije kolege sa foruma u vezi kupovine auto pilota novijih modela.Iz dosadasnjeg citanja uocio sam da se izdvajaju tri modela, FJ DINAMIC CHCN I HUIDA ,ili neka druga marka slinih karakteristika.Ova oblast mi nije jaca strana, a hte bih da iznenadim sina koji se trudi i voli da radi poljoprivredu.
Tako se to radi svaka čast

Skroz dole imate slike i video zapise pa pogledajte (Preporučen autopilot je ::super:: )

Meni se najviše sviđa AgOpen platforma autopilota jer ima mnoštvo opcija koje većina drugih nema niti će skoro imati.
Jedna banalna stvar je recimo obeležavanje(farbanje)urađenog dela parcele koje na AgOpen može da radi i uz navigaciju bez upotrebe pilota dok kod većine Kosookih ne može da funkcioniše na taj način već isključivo sa autopilotom.

Da li je neko sam ažurirao softver na Esurvey autopilotu? Zvao sam AsanaNav, oni traže 300e+pdv za softver i firmware za antenu i ecu.

Hm, na rusu kad smotam skroz pun desni volan ima manje krugova, nego kad se smota pun levi, da li za neku od ovih jeftinijih navigacijija tj autopilota) to moze da bude problem? Svi oni lepo pricaju dok se ne ugradi, sve moze i sve je lako.

To se rešava unošenjem parametara u osnovno podešavanje sistema.Ne može samo da se namontira, uključi i vozi već treba štošta još odraditi.

Jedna banalna stvar je recimo obeležavanje(farbanje)urađenog dela parcele koje na AgOpen može da radi i uz navigaciju bez upotrebe pilota dok kod većine Kosookih ne može da funkcioniše na taj način već isključivo sa autopilotom.
FJ od samog početka beleži zapis bez autopilota ako uključiš zapis na ručnom. To bude žute boje. A sa AP bude plava boja, tako da se sve pozna šta je urađeno.

Da li je neko sam ažurirao softver na Esurvey autopilotu? Zvao sam AsanaNav, oni traže 300e+pdv za softver i firmware za antenu i ecu.
S obzirom na to da AsanaNav zvanično naplaćuje 300€+PDV za ažuriranje eSurvey autopilota (za antenu i ECU), samostalno ažuriranje je rizično zbog mogućeg "brick-ovanja" (trajno onesposobljavanje) uređaja bez pravih firmware fajlova.

Probajte da nađete na internetu originalne fajlove (Radite na sopstvenu odgovornost ⚠️).

Nazad
Vrh