Navigacija/autopilot.Opšta tema.

Kartice kog operatera koristite u navigacijama? Globaltel ima samo internet, 5GB mesečno za 340 dinara. Trebalo bi biti i više dovoljno za rad navigacije. Da li ima nešto bolje?
Imam yettel Go extra, post pejd, tada bila neka akcija 390 din mesecno, uplatim 4 crvene i miran sam cele godine maltene...

Da li bi mogao da se koristi ovaj paket za smartic satic ?

JA kad sam uzeo navigaciju imao sam karticu,mesečno oko 500 din.što je puuuno.Izvadio karticu,i od tad internet uzimam sa telefona,u paketu toliko interneta imam da ne mogu ni pola potrošiti za mesec dana.

Ne razumem se u ove nove tehnoilogije, al' me zanima pa me nije sramota da pitam...
Kako funkcioniše to deljenje interneta preko telefona? Da li se prekida prosleđivanje interneta sa telefona na navigaciju ukoliko telefon pokrene u tom trenutku neko svoje ažuriranje, ili dođe mail, poruka ili poziv sa vibera, stignu neke notifikacije sa sajtova (npr. sa ovog foruma dođe notifikacija da se pojavio novi post u temi koju pratim), ili prosto neko nazove? Znači da li se telefon može normalno koristiti a da to ne ugrozi deljenje interneta?
(Karikiraću jer se ne razumem, npr. seješ, neko te pozove a navigacija iskrivi red? :osmeh: )

Mislim da je jedino problem sto nebi smeo mnogo da se odaljis od traktora sa telefonom. Ostalo bi trebalo da funkcionise normalno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislio sam isto da delim preko telefona ali mi kolega kaže da kada te neko nazove deljenje se prekida . Inače se deli tako što se uključi hotspot na telefonu. Ikonica koja se povuče od gore i liči na wifi. Takođe i na navigaciji morate uključiti wifi ako ceć nije uključen.

Nema nikakve smetnje,radi bez prekida.Ako se ode dalje od traktora prekida se veza,ali čim se približite traktoru automatski konektuje i nastavljate sa radom.Ja koristim bluetooth slušalicu za razgovor i telefon stalno u traktoru.

Ja sam imao problema sa pucanjem veze prilikom poziva telefonom sa hotspotom. Zakljucak je da se mora imati kvalitetan 4g signal da bi to radilo. Da telefon ne sme biti dual sim. Jer ako se dobije poziv na sim broj koji ne deli internet prilikom odgovora na taj poziv gasi se hotspot i onda se mora ponovo aktivirati.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Moja chc navigacija broji sekunde koliko je bez mreze, to kada koristim hotspot.
Kada se telefonira preko 300 sekundi onda postane problem.
Hotspot koristim retko, imam pripejd od mts.
Ali je nekada bilo boljih paketa, tipa 300din za 2gb mesečno.
Nikada nisam ni kontrolisao ali mislim da je 1gb u vrh glave mesecno

Ima i sada 5GB na mesečnom nivou za 340 dinara, u Globaltelu. Prepaid je, uplati se kredit na karticu i aktivira željeni paket
c0bd0b6d16f588d0acbadae1a960e43d.jpg

Nazad
Vrh