Oko 4.000e + PDV. Kako se dogovoriš.Jel znaš koliko je koštala navigacija
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oko 4.000e + PDV. Kako se dogovoriš.Jel znaš koliko je koštala navigacija
Otisli smo mi u 3 lepe.Jedna interesantnost iz mog atara. Dvojica komsija obojica sa navigacijama i koordinatama se zakacili oko medje. Radi se o nekoj maloj razlici u neslagadju tipa 10-15 cm. Jedan pozove juce geometra a drugi danas, raclicite geometre.
Evo rezultata:
![]()
Jedan ima posejanu repicu a drugi gruberisano pored njega. Taj sa repicom tvrdi da je prvi red na 25 cm od medje a ovaj drugi da je skoro u medju usejao. Znaci nema stete ili ulaska jednog kod drugog nego se radi o PRINCIPU ili nemam pojma o cemu.
I ko je ovde lud?
Znači i po tebi geometar je precizniji?Još davno sam pisao kako geometar po pravilu koristi GPS uređaj, i zašto se nemože baš hvatati zdravo za gotovo to što navigacija pokaže (u tih 20-30cm), ali niko nije pratio na času...
Zar Trimbl antena sa traktora i ona budža na geometrovom štapu nije identično ili bar 90% ?Još davno sam pisao kako geometar po pravilu koristi GPS uređaj, i zašto se nemože baš hvatati zdravo za gotovo to što navigacija pokaže (u tih 20-30cm), ali niko nije pratio na času...
Šta je 45cm, dva pedlja.1,5ha od 10ha je 15%. Recimo spremač od 3m, 15% je 45cm. Teško da se baš toliko, i u baš svakom prohodu preklapa.