Navigacija/autopilot.Opšta tema.

može da se uzme samo ekran od auto pilota pa onda u nekom trenutku da se doda volan. Tako sam ja uzeo samo ekran, nisam ga koristio pa dao bratu, on tako vozio koju sezonu i evo ovo prolece stavio volan

Te navigacije bez autopilota ne mogu da budu precizne u +-2cm?
Ne mogu jer ne može ljudska ruka da isprati tu preciznost.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Ne samo to nego i nema RTK korekciju koja u stvari daje preciznost do te mere +-2,5 cm..

EDIT: U stvari moze se kupiti i manuelna navigacija sa RTK, u pravu je Mixer 👍 Ali najcesce te navigacije nemaju RTK korekciju pa je preciznost tipa +-0.5m.

DA LI IMA JOS NEKO osim livone DA POPRAVLJA NAVIGACIJE,na fm 750 izgleda stradao ekran,nece da reaguje na jedan deo ekrana,tj neradi

Siniša Bubalo. As navi company.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Za takve stvari ja bih se obratio nekom boljem serviseru lap topova.

Pošto vidim da si iz Kovačice, ima jedan elektroničar mislim iz Zrenjanina (nisam sad baš siguran da je Zrenjanin u pitanju, ali po naglasku je garant iz Banata). Ne poznajem čoveka, samo pratim njegov YouTube kanal, i stekao sam utisam da čovek zna znanje. Pokušaj da ga kontaktiraš preko njegovog YouTube kanala pa ćeš čuti šta će ti reći...

https://www.youtube.com/@RadovanPetkovic

Poslednja izmena:
DA LI IMA JOS NEKO osim livone DA POPRAVLJA NAVIGACIJE,na fm 750 izgleda stradao ekran,nece da reaguje na jedan deo ekrana,tj neradi
Kao što kaže moj imenjak @srdjan7 ovaj displej (LCD tač panel) može da zameni svaki elektroničar (Čak i Hobi) pošto ovde treba od alata:
  • Torks bit T15 (Ima ukupno 8 zavrtnja - šrafa sa zadnje strane poklopca i 8 sa unutrašnje strane što drže samu matičnu ploču)

• Krstasti odvijač

• Ravni odvijač (Služi da uklonite gumene štitnike, ima ih ukupno 8)

• I naravno sam LCD tač panel (Napominjem originalni OEM LCD tač panel je jako skup, za ove jeftinije varijante (Kopije) baš nisam siguran da će raditi i koliko tačno)
  • Vreme instalacije traje od 3 do 35 minuta (Sve zavisi od toga koliko brzo možete da odvrnete Torks zavrtnje - šrafove)
  • Kalibracija ekrana (LCD tač panela) je potrebna nakon pokretanja same navigacije (Radi se u Podešavanjima ekrana)
  • Instalaciju raditi na sobnoj temperaturi

Uputstvo

Uzmite ravni odvijač i uklonite gumene štitnike označene žutim krugom (Ima ih ukupno 8). Sami štitnici iskaču jako lako pa ne treba neka jača sila. Kada ste uklonili štitnike dolazite do torks zavrtnja - šrafova (Koristite T15) i odvrnite ih.
750_Tutorial_2_480x480.jpg

Uklonite ovaj konektor označen žutim krugom (Konektor se uklanje lako potezom levo desno i povučete ka sebi ili malim ravnim odvijačem na samim krajevima okretanjem kontra od skazaljke na satu), ovim postupkom ste uspešno uklonili zadnju stranu kućišta.
750_Tutorial_3.jpg

1. Uklonite ovaj flet kabl označen ljubičastim krugom (Isti je postupak levo desno i povučete ka sebi samo ovog puta pažljivo).

2. Odvijte sve Torks zavrtnje označeni žutim krugom (Ima ukupno 8 Torks šrafa :haha: koristite T15)

3. Sada možete da podignete samu matičnu ploču gde se ujedno nalazi i sam tač panel
750_Tutorial_4_480x480.jpg

Očistite i obrišite prašinu i ostatke koji su se nakupili sa prednje maske

750_Tutorial_5_480x480.jpg

Ravnomerno odvojite neispravno tač panel (Ploča) od LCD ekrana. Podignite je nežno (Ne žurite). Na kraju će se Panel (Ploča) odlepiti i potpuno otpasti.

Postupak instalacije novog tač panela

1. Položite nov tač panel na prednju masku u ispravnom položaju tako da Trakasti flat konektor i konektor napajanja budu instalirani

2. Položite LCD sklop na tač panel, držeći pritom poravnate rupe za Torks šrafove

3. Ravnomerno zategnite Tarks šrafove (Nemojte previše da ih zategnete, čim osetite blagi otpor to je to)

4. Ponovo povežite flet kabl za tač panel (Označen je ljubičastim krugom na gornjoj slici)

5. Ponovo povežite konektor označen žutim krugom na gornjoj slici

6. Postavite zadnje kućište na vrh i pričvrstite preostale Torks šrafove (Ima ih ukupno 8) i takođe vratite gumene zaštite (Ima ih 8 ukupno)

7. Uključite uređaj i idite u podešavanja kalibracije
DJI_20210410_125958_7_video.00_01_54_18.Still001.jpg

750feedplacement.jpg

Nazad
Vrh