Naknada za odvodnjavanje.

ja sad vidim da sam dobio za 2023 i 2024,,bas nista ne razumem, bio sam prosle godine u VV i tamo na licu mesta su mi izvukli sta imam da platim za 2023 i ja platio,kad sad opet imam nesto za 2023, a ispada da se opet placa odvodnjavanje i za 2024 godinu nevezano da li imas ili nema s gazdinstvo???
Sve parcele u vlasništvu, koje nisu prijavljene u gazdinstvu, na njih se i dalje plaća odvodnjavanje.... Tako i na plac ispod kuće gde je sedište PG. Ako nije plac prijavljena u gazdinstvo...... Samo da stoji.....

Ponovo sam ušao na sajt VV i gledao moju karticu, spustio sve do dole, štampao, ukupno 4 stranice, sve promene od 2017.-2024. U ovoj godini nema nikakvog zaduženja. E sad... da li će nešto biti???
Inače mi stoji da sam u pretplati nekoliko dinara.
Čujem da su neki počeli da dobijaju rešenja za odvodnjavanje, pa sam sad ušao na sajt VV u moju karticu i iznenadio se kad sam video da su mi stornirana sva četiri zaduženja iz 2023 godine, koje sam tada i platio, pa mi je sad saldo sa predznakom minus za ceo iznos. E sad, da li će to biti konačno ili će uskoro stići neka nova ispravka...? Da li će to uskoro i početi da vraćaju..? Rešenje još nisam dobio.

Malopre sam dobio resenje za ovu godinu koje nije umanjeno u odnosu na proslu godinu.
Parcele su registrovane i u sklopu mog poljoprivrednog gazdinstva.

Dobio resenje, proverio na njihovom sajtu i pise da dug (kamata) je 45.23din. Al kada se otislo direK na vrata u pretplati 7500din

Ludo i zbunjeno a njima dobro.

Hvala na odgovoru.
Ne pise nista sto bi me smirilo :)

U zaglavlju se navode clanovi Zakona na osnovu kojeg je doneto resenje.

Tacka 1 glasi: Утврђује се накнада за одводњавање за 2024. годину, за земљиште уписано у…

Ne vidim nista sto bi mi reklo da je uzet ili da ce tek biti uzet u obzir bilo kakav popust o kome je bilo reci za ovu godinu.

Resenje je od 24.05.2024. koje sam dobio sinoc.

Ovo više nije normalno, ludilo pa to ti je. Celo proleće ulazim u moju karticu i imam neki sitan minus tj pretplatu od - 9,94 dinara.
Pre tri nedelje pojavi mi se nova stavka gde su stornirane četiri uplate po 1.919,86 dinara i ja budem u pretplati - 7.689,93 dinara.
Uđem danas i vidim neko novo zaduženje od petka u iznosu od 4.322,55 dinara i novi saldo - 2.883,95
Za rubriku - verovali ili ne. Ko zna šta će biti sledeća promena?

Sta raditi sa odvodnjavanjem? Imam duga glavnice i kamate, ali jos nisam dobio nikakvo resenje ni za proslu a ni za ovu godinu. Da cekam resenja ili da platim?

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Meni su pre dve nedelje rekli da moje rešenje nije umanjeno zato što imam građevisnku zemlju, što je samo donekle tačno pošto pored građevinske zemlje imam i njive 1. i 2. klase za koje nisam dobio umanjenje računa za ovu godinu.
Uputili su me na pravnu službu koja se ne javlja pune dve nedelje.

Opasni su to lopovi. Normalno je da čim imaš kuću, ta zemlja ima tretman građevinskog i verovatno se tako vodi u RGZ ali to je u odnosu na poljoprivredno zemljište izuzetno mali procenat učešća, najčešće 10-20 ari, pa bi trebalo samo na to da se primeni taksa za odvodnjavanje, a to je u novcima nekoliko dinara.

Upravo tako. Poslaću žalbu na rešenja za 2024. i 2023. godinu, ako se dobro sećam neko je rekao da su rešenja i za prošlu godinu trebala da budu umanjena.

Kako povratiti novac koji je u preplati? I ja sam u preplati, imam samo njive u vlasništvu, ne i građevinsko zemljište. Dobio sam rešenje preko eSandučeta da imam umanjenje za 2023. od 50% i da u 2024. nema naplate odvodnjavanja. Znači više mi nije potreban novac na računu za odvodnjavanje i onda bih da ga povratim (ili preusmerim na porez ili sl.), svakako neću da ga poklonim Vodama Vojvodine.

Nazad
Vrh