savet
Pozdrav Miladine.
Jesi li postavio te plasticne plastenike i kako su se pokazali?
I ja namjeravam jesenas ako sve bude uredu s prodajom postaviti par plasticnih, ojacanih drvenom gredom na sredini. Mislis da bi ispunili zadatak?
E ovako,kao prvo da kazem da je ovo moje licno iskustvo sa plastenicima od PVC cijevi.
Bavim se proizvodnjom cvijeca u plastenicima od 1998.godine.Radim sa PVC cijevima duzine 8 metara,a precnika fi40mm.Plastenici su mi dvostruka folija ,spoljnja sirina 5,5 metara, unutrasna sirina 5 metara,a duzina 10 metara,visina je 2,5 metara,grijanje je obicnom bubnjarom od metalnih buradi prilagodjeni za lozenje piljevine.
Kolege cvijecari koji su imali plastenike sa metalnom konstrukcijom su vec nekoliko puta imali iskustva da im je konstrukcija od metalnih cijevi popucala usred zime i da su imali totalnu stetu,moji plastenici i to samo oni koji nisu grijani su se samo spustili tj.cijevi su se savile,ali kada sam ocistio snijeg sa vrha oni su se ponovo podigli i vratili u normalu,cak ni najloni nisu popucali.
A sada nesto o cijenama.
Cijena jedne cijevi duzine 8 metara je 8 evra,znaci za jedan plastenik treba 11 cijevi puta 2 za spoljni i unutrasnji najlon 22 cijevi plus 4 cijevi za vezanje po duzini na tri mjesta na sredini i na dvije strane 26 cijevi puta 8 je 208 evra,treba 33 spojnice plasticne da se cijevi povezu,jedna je oko 0,5 evra znaci 17 evra,dva najlona 15 metara duzine i 8 sirine od 180 mikrona su 2 puta 70 evra je 140 evra,gradja za dvokrilna vrata visine 2 metra,sirine 3 metra oko 35 evra.Sve ukupno oko 400 evra za plastenik 50 m2.
SRETNO.