Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ciak je napisao(la):a šta vi mislite koliko vredi jedan regularan objekat 8x50x3,6m sa duplom folijom profesionalnom i unutra i spolja , resetkastom kokstrukcijom sa petoro vrata po čelima i sistemom za navodnjavanje i gornjim i donjim?
Mudro zboris...W.S.C. je napisao(la):Najbolji plastenik(kao i svaka druga oprema) je onaj koji ti sa najmanje ulaganja moze zavrsiti najvise posla.
Miladin je napisao(la):Mene ovaj košta oko 1500ev. Konstrukcija i mađarski najlon TVK garancija 3g.
Post je spojen: [time]среда, 23. март 2011. 10:35:51 CDT[/time]_________________________________________________
Miladin je napisao(la):Propust, plastenik je 400m2 dimenzije su 50 x 8 a visina je oko 3,3m lukovi i folija je 12m .Post je spojen: [time]среда, 23. март 2011. 16:37:50 CDT[/time]_________________________________________________
1500/400=3.75
konstrukcija i folija??
darkota je napisao(la):Mislim da u cenu treba uracunati joj stosta sto prosecan srbin previdiMiladin je napisao(la):Mene ovaj košta oko 1500ev. Konstrukcija i mađarski najlon TVK garancija 3g.
Post je spojen: [time]среда, 23. март 2011. 10:35:51 CDT[/time]_________________________________________________
Miladin je napisao(la):Propust, plastenik je 400m2 dimenzije su 50 x 8 a visina je oko 3,3m lukovi i folija je 12m .Post je spojen: [time]среда, 23. март 2011. 16:37:50 CDT[/time]_________________________________________________
1500/400=3.75
konstrukcija i folija??
npr za takav objekat niko ne racuna sitnice tipa boja, zica za varenje, energenti, brusne ploce i sl. sto dodaje bar jos 20% . Nepravilno postavljena folija i najboljih mehanickih osobina imace 20-30% kraci vek sto je malo verovatno da ce nekome uspeti iz prvih nekoliko puta i sl.
U svakom slucaju korektna cena za tunel sa atestiranom resetkom i duplom folijom je negde od 7-10E po kvadratu, sto opet zavisi od mnogo faktora. Plastenici koji preasuju 25e po kvadratu su uglavnom dobrog kvaliteta(bar koliko sam ja upoznat) ali se na skucenom i neorganizovanom trzistu tesko otplate, i jos jedna stvar......nije se svako rodio za bravariju, neko jednostavno hoce da gaji povrce
Naravno kod nas niko ne racuna rad kao komercijalnu stavku
Neko je spomenuo leksan.Onaj ko hoće da ga upotrebi neka prvo ode na pijac Zeleni venac pa posle .......Naravno, Leksana ima raznih fela i karakteristika pa ko hoće...
Probaj da izbegnes kupovinu plastenika od pvc cevi,metal je metal.E sad zavisi sta planiras da sadis ako je neki spanac ili salata onda bi bilo potrebno da pokrijes a ako je kultura prolecna onda nemas potrebe pokrivati jer moras dezurati zbog snega jer plastika nije bas za vecu kolicinu snega....Ovih dana idem da kupim pvc plastenik.
Hocu da radim prolecnu sadnju.
Pitanje je dali da ga odmah montiram ili da sacekam jan-feb pred sadnju pa da ga onda montiram?
Dali je bolje za zemlju da bude koliko toliko zasticena od zimskih nepogoda ili ne?