Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
smazala pola malina ili POLA proizvodjaca.....objasni nam?
Zaboravih ......u macvi raste cena al tajnovito Neki naplocuju po 130 +..inace 125 je postaje normalno .... ja sutra ocekujem ponudu od Tmiske ....danas odneo uzorak i mala na otkupu smazala pola...svarno joj se dopala moja malina.
Ali je nama u interesunajvecim kupcima srpske maline nije u interesu da se brendira srpska malina jer ce je placati znatno skuplje
imate moju podrsku deki,ako se sami ne izborite za cenu,verujmi niko vam nece datihttp://www.mojafarma.rs/index.php/Trziste/Malina/malinari-blokade-i-na-jugu-srbije.html
Dao sam Davidu da se poveze sa novinarima a on im daje netacne podatke, ali nema veze, vazno da je sve krenulo. Ovde u opstinama Surdulica i Vladicin Han ima preko 660 malinara sa nesto preko 300 hektara maline ( po mom spisku od proletos kad sam se spremao za potpisivanje onog ugovora sa Unijom malinara), od toga je za preko dve trecine njih to jedino zanimanje i izvor prihoda za njih i njihove porodice. Niko nam nikakvu pomoc nije nudio, ni od nase drzave ni od Danske, pokusali smo da se povezemo sa Unijom malinara ali bezuspesno. Danas bilio kod mene novinari i reporteri, snimali prilog (doduse snimali su Davidov malinjak a ne moj,jer nisu imali vremena za odlazak na drugi kraj sela) i pokusao sam da dam prave informacije i pravo stanje stvari. Mi krecemo u proteste, a vi ostali kako hocete, malinu im necemo vise davati po 80 dinara pa makar propala u malinjacima. Odgovor hladnjacara na nase pitanje i zahtev da se cena izjednaci sa cenom u zapadnoj Srbiji je bio" ako vam cena ne odgovara vozite i prodajte malinu u Arilju", a pa gospodo hladnjacari, nece to tako da moze
pole nedaj da te svakojaki hostapleri nerviraju,nisu oni vredni tvojih zivacaU Lipolistu cena pada sa 115 na 110 ( zbog toboze kise).....hteli su i moju da smanje za 5 din. iznervirao sam se previse i malo je falilo da svih 600+ kg prospem na centru sela ......al su mi zadrzali cenu..... nije bilo prosipanja.
@vlada .....Smazala pola gaj. malina jer se odusevila exstra kvalitetom.... priznala mi da nije nikad otkupila bolju malinu...
Postoji mogucnost da u petak ...i prospem celo branje na ulicu oko 600+kg.. po cenu bilo kakvog sankcionisanja ....... kad ide krava nek ide i tele.
veceras se ismejah slusajuci jednog hladnjacara koji tvrdi da ce maline biti isto ko prosle godine i od iduce srede tek ocekuje prava branja jer tada javljalju kisu.Неких значајнијих количина малине биће још само са планине Јагодње где је НВ око 800 м. Горе је тек 3-4 брање.