Potpisujem predhodni post Zoki.... al ipak jos neki nedostatak postoji sem nejakog korenovog sistema i toplotnog udara....???? mozda nedovoljan zaliv .... ili neki mikgo-element...???
da Pole ima jos par caka,ali o njima u 4 oka uz pice
godinama sam proucavao ovu gulpu proizvodnju(glupu jer drugi skidaju kajmak a meni ostavljaju surtku,jbg da mi bar sir ostave i pri tom ne mislim na hladnjacare,jer i medju njima ima cestitih ljudi koji se zadovoljavaju onim terzicevim 40 centi,20 na troskove 20 njima znam to jer sam pricao sa dosta njih a i ima i medju njima i teskih sljamova nebi ovde da imenujem mnoge)
sto mi rece jednom milomir stojic ci rad u proizvodnji maline cenim:10 godina mi je trebalo da osvojim vilamet a miker jos uvek osvajam
da je sve tako lako gde su oni sto su sadili te silne hektare maline
ucio sam od vodecih ljudi iz ove oblasti iz srbije,da sada ne navodim koga sam sve od profesora,pisaca knjiga... imao prilike upoznati uzivo,kontakata sa kolegama iz cilea...
ali sve je glupo jel svaka cena ispod 2e gazi ljudsko dostojanstvo,bugari beru jabuke u eu za 10e po satu i placenim penzionim
smesno je nekom crncu ponuditi 2000 din da se ceo dan pece na suncu a jos smesnije je kada se vidi cena u marketu na zapadu.
mada u neku ruku je i bolje ovako jel i kurta i murta je htela da se obogati na malini!