2004.god u februaru je bilo -27,tad sam ziveo u Pancevu i ekstra se secam.Ladno ko tastino srce.I potrajalo nekih 10-ak dana.Tad je bila i neka frka oko gasa,nije bilo grejanja,ma sou.Srecom ja se tek ozenio,pa snajka bila grejno telo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo se ti obrati @savoris-u i nems brige ocas posla ce on to da vladimircom pretjera iz sume do kuce i rusom od kuce do tebe i nema zime kad za tebe bosanac brine............Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):Gde nadje ova zima da bude najhladnija kad nisam drva spremio .Kisa me zeznula
hahah, samo da tako ne bude i kod nas , Stihl MS 170 i u kanal dok ne zazimi hahahtoshiba je napisao(la):U indijanskom plemenu dosao mlad, neiskusan poglavica...
Pitaju ga ovi sta da rade, a on im kaze da skupljaju drva za zimu... Skupljaju Indijanci drva a poglavica pozove meteoroloski zavod i pita ih da li ce zima biti ostra.
- "Pa bice hladna..." - kazu mu oni.
On naredi Indijancima da jos vise drva skupe...
Pozove posle 2 dana opet zavod i pita kakva ce zima biti a oni mu kazu:
- "Cini se da ce biti hladnija nego sto smo mislili."
Naredi on Indijancima da jos vise skupljaju drva...
Pozove posle nekoliko dana opet zavod i pita kakva ce zima biti a oni mu kazu:
- "Auuu bice veoma hladno!"
On naredi Indijancima da skupljaju danonocno drva! Skupljaju Indijanci kao pomahnitali, a poglavica pozove opet zavod i pita ih kakva ce biti zima. Oni mu kazu:
- "Najhladnija zima dosad!"
Poglavica:"Pa kako znate"
- "Ovi Indijanci skupljaju drva kao ludi!!!"
Evo kad nece niko da pise, a ja stvarno zaboravio...
biljana&dragan je napisao(la):Ja verujem samo iskustvu.
Jel pitao neko Krkodedicu kakva je bila zima pre 1000 godina_
Haha dobre su vam ove prognozeNikola.KV je napisao(la):Ma kakvi indijanci,da su nesto znali nebi ih Ameri zaj...ali.
nemoj samo da umesto toga dođe suša jer ništa ne verujem dok ne skinem usevBibliotekar je napisao(la):Viskova agrometeorološka prognoza:
- za sledeću sedmicu
- do kraja 2010. godine i
- tokom prve polovine 2011. godine.
Nuto qrca u slamnatom šeširu, ili: ko bi gore, sada je dole.
- Biće lepo vreme do kraja 2010. godine.
- Početkom 2011. godine biće sneg na nivou od 8-17 cm na nivou tla (da se zaštiti izniklo žito).
- 2011. godina donosi ratarima neslućene prinose ratarskih kultura.
- Međutim, opašće prinosi povrtarskih kultura u zaštićenom prostoru (plastenici i staklenici).
- Tokom 2011. godine porašće interes tržišta za povrće gajeno na otvorenom prostoru.
- Predviđa se paljenje žive vatre* na poljima i povrtnjacima.
(* Paljenje žive vatre je kultni obred koji treba uvesti u opštu kulturu.)
Suma sumarum: 2011. godina obećava odličan prinos ratarskih i povrtarskih kultura.