Naša telad

SVC Velika Plana po katalogu poseduje tri bika cije ime pocinje slovom E-EILEGO,ERROL i ERMUT.A od njih najbolje im se kotira ERMUT.

errol ili ermut ali u svakom slucaju vedecu kad ga doteram na onoj priznanici od semenjenja.koji god da je neka ja ne jurim rekord samo naka tele bude ok.a sto ne mogu da udjem u katalog bikova planin?pre sam mogao sada ga uopste nema.ima li ko da mogu da vidim.ovde kod nas semene sa krnjacom nisam imao dodira sa planom,da vidim kakve bikove imaju.

Ja imam slike EILIGO,ERROL ali mi ne uspeva da da uh nalepim .Ako moze neko da mi objasni proceduru da postavim slike .Ono klasicno copy i paste nece.

Moras slike koje hoces da postavis prvo da podignes na neki od servera , npr Dodaj.rs pa onda ih odatle kopiras na forum.
Clan NeLe001 ima postavljeno odlicno objasnjenje u svom potpisu...

ja imam problema sa semenjenjem, imam 2 umaticene i 2 moje domace i ove domace mi semeni covek koji nema papire da bi mogao da radi sa umaticenim a ovaj sto ima papire za umaticene on losije radi i ni kod jednog ne mogu da znam koje mi seme ubacuje, samo znam da ubaci simentalca, pojma nemam kakvi su to bikovi, koliko vi platite semenjenje?

ja imam problema sa semenjenjem, imam 2 umaticene i 2 moje domace i ove domace mi semeni covek koji nema papire da bi mogao da radi sa umaticenim a ovaj sto ima papire za umaticene on losije radi i ni kod jednog ne mogu da znam koje mi seme ubacuje, samo znam da ubaci simentalca, pojma nemam kakvi su to bikovi, koliko vi platite semenjenje?
Kad zavrsi ubacivanje da budem jasniji,neka ti da tu cevcicu u kojoj je bilo seme, ina njoj pise i broj i naziv bika,taj broj ukucas ovde kod nas na forumu i neko od iskusnijih clanova ce ti reci kakav je bik :)

Eh to je sigurno 99% nadju jeftina, a naplate skupo...recimo seme kosta 300 dinara a naplate 1800..

kod mene naplacuje ovaj sto nema papire za umaticene 2200 a ovaj sto ima ne znam, videcu sutra, mislim da mi od njega pise na papirima koji je bik i kolko mi je uzeo

brachat.gif

- - - - - - - - - -

http://www.dodaj.rs/f/J/ZG/1t1UY9ss/hatke.gif
hatke.gif

- - - - - - - - - -

Ako treba jos neki od bikova planin imam ih jos pa cu postaviti.

- - - - - - - - - -

Kod mene osemenjavanje od 1600 din do 3200 sve zavisi od bika svi su planini.

Sta se desava sa Planinim sajtom ,na sta god sam pokusao da udjem pise nepostojeca stranica?
Koji je indeks za tok teljenja merodavan za datog bika u planinim katalozima po ocu ili po majci ?

Ne znam sta je sa sajtom .U 90% tacni su tokovi po ocu pre svega i gledam ,ako je normalan tok kod junica koristim ih za junice ,moze se desiti da bude krupno tele ,ali su precizni.Npr Vanstein za junice moze, po toku normalna teljenja sto i jesu bila .

Otac mi nesto rece ali nismo stigli lepo da razgovaramo,da se od nove godine ukidaju sve poljoprivredne subvencije...mozda pogresno prenosim...da li je neko mozda polje upucen u to?
Koliko ja znam za stocarsku proizvodnju ostaje isto, a u ratarskoj ce biti nekih sitnijih izmena o cemu sam pisao u temi subvencije 2013.

Nazad
Vrh