Naša telad

nisam ga zveo,sad ce da dodje za 10-ak dana da joj udari za gliste.ma ovi nasi svaki dolazak naplacuju 500-1000 din e da ih nebi malo ... kad dodje pitacu ga.

Druze bas steta, skoro si u nekoj temi pisao kako si ga kupio od majke koja daje 30 litara mleka, a ja i dalje tvrdim kako se takva telad od takvih majki tesko mogu nabaviti .Zivimo u Srbiji gde svaka krava daje preko 30l mleka svaka krmaca prasi i odgaji 30 prasaca godisnje, ali u stvarnosti toga nema ili ima jako malo . Sto se tice veterinara e tu smo najjaci u regionu prekjuce dosao strucnjak carskim rezom izvadio tele,juce sam i kravu i tele odvezao na konjsko groblje a on mi rekao da taj zahvat kosta 11000rsd.

kifler u pravu si.bas steta majka joj stvarno ima preko 30 l,ali sta da joj radim.ma ne brini zbog tvoje ktave bice ih jos sta cemo moramo da teramo dalje jeste veliki gubitak ali...a to za veterinare ma njih briga,ja radim na odrzavanju buldozera u kolubari znaci radim sa metalnim delovima pa gledam da nesto uraim da valja i da ne propadne ,a kamoli oni sto rade sa zivim bicima.

Vidim jako lepa tema vec danima se razmisljam sta da radim imam dve junice koje su oko godinu dana stare jedna 12 jjedna 13,5 meseci hteo sam da ih osemenim pa da ih prodam na jesen kao visokosteone medjutim zbog nemogucnosti drzanja razmisljam da ih prodam sto pre ali mi zao kad sam ih gajio do sad da odu onda kad im nije neka cena pa me zanima koliko bih mogao da uzmem za te dve junice koje su inace umaticene simentalke dobre genetike ali da neodu pod noz jer ako ce ih neko klati necu ih prodavati toliko su pitome i razmazene da je to neverovatno. Molio bih za savet sta mislite da uradim?

Vidim jako lepa tema vec danima se razmisljam sta da radim imam dve junice koje su oko godinu dana stare jedna 12 jjedna 13,5 meseci hteo sam da ih osemenim pa da ih prodam na jesen kao visokosteone medjutim zbog nemogucnosti drzanja razmisljam da ih prodam sto pre ali mi zao kad sam ih gajio do sad da odu onda kad im nije neka cena pa me zanima koliko bih mogao da uzmem za te dve junice koje su inace umaticene simentalke dobre genetike ali da neodu pod noz jer ako ce ih neko klati necu ih prodavati toliko su pitome i razmazene da je to neverovatno. Molio bih za savet sta mislite da uradim?

Ja sam malo zbunjen!!!

Pa eto da se nadovezem nebih ih sad prodao nekom u mesaru da ih zakolje jer je greota da dobra grla odu pod noz prvobitno sam zeleo da ih odgajim kao visokosteone junice i prodam nekome ko ce ih drzati Boze zdravlja dugi niz godina. Zato kazem kada bi se javio neko ko bi ih ostavio za dalju reprodukciju prodao bi ih pre osemenjavanja. Valjda sam sad malo pojasnio.

Pa znam u pravu ste ali bih prvenstveno voleo da ostanu u zivotu jer vrede nije isto kad ti pred kucu dodje nakupac i kad dodje iskusan stocar kome to grlo treba.

Genetika otac Redon majke daju od 22 do 28l mleka. Majke su nekih 30km od mene pa se mogu pogledati od ozbiljnog su odgajivaca koji ima oko 20 simentalki.

e ovako imam jedan problem pa ako neko moze da pomogne HVALA MU!imam jedno tele staro mesec i po dana koje sam kupio sa sedam dana.hranim ga sa MILKINADOM tri puta na dan,e sad od kako sam ga doterao kuci ono ima proliv,svo se najezilo,nista ne napreduje a izmet mu smrdi kao buba.pre tri nedelje sam mu udario inekciju za gliste,mislio sam da je uzrok proliva to,medjutim to je bilo i dalje tako.pre sedam dana dodju veterinari dva dana uzastopno mu udarali HEMOSUL u vidu inekcije i jos ga ja zalivam sa HEMOSUL praskom jutri i veci do sutra uvece tada je nedelju dana -vise ne sme.ukuvao sam mu laneno seme i dajem mu tu vodu da pije tri puta po pola litra na dan,dajem mu vec dva dana kockicu kvasca u mleko,medjutim sve ovo sto radim je dzaba ono nikako da sanira balegu.neki put da oprostite kenja super a neki samo toci.ima li jos neko neku ideju sta da mu dam,da ga nateram bar na 100 kg pa da ga prodam,izgubio sam na njemu jos celo tele!!!!

Recimo moze li se dati teletu od 15-20 dana. Nemam potrebe za time cisto da znam, imam malo tele od 6. dana pa zlu netrebalo

Nazad
Vrh