Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sviraj nesto narodno, ponasaj se prirodno.
Zvonko je institucija,realno je samo recitator ali je napravio divne obrade iz Madjarske i Rumunije.Djole je onako,obican plagijator a tamburasi su samo Vojvodjanski!Kad si cuo da je hrvatski tamburaski sastav negde svirao osim na HRT.Nasi Vojvodjani gostuju po celom svetu a ovi iz hr nas samo pokusavaju imitiratiAko vec hoces za mene, moze Zvonko, Djole, tamburasi dal vojvodjanski il hrvatski.
Ne znam baš. Mnogo je pesma plagirao. E sad koji je procenat ima originalnih to ne znam. Trebalo bi znati odnos originalne : plagirane kako bi mogao da mu se stavi opis "plagijator".Djole sigurno nije plagijator,
Sve je to ok , al sve sam to preslusao stotinjak puta , i sta sad ? Da ponovo slusam Djoleta , ili tamburaski evergrin ili srvdalinku po 185ti put ili nesto drugo?Ako vec hoces za mene, moze Zvonko, Djole, tamburasi dal vojvodjanski il hrvatski.
Fulio si skroz. Kantautor znači autor koji piše muziku, tekst i plus pjeva to djelo. Riječ je talijanskog porijekla (cantautore). Ovo kant je od Cantante - pjevač.Ne znam baš. Mnogo je pesma plagirao. E sad koji je procenat ima originalnih to ne znam. Trebalo bi znati odnos originalne : plagirane kako bi mogao da mu se stavi opis "plagijator".
Ko npr. Dino Merlin. Za njega još bolje znam da je plagirao gomilu pesma. Opet, ne znam koji de od toga je komponovao sam.
Koliko znam barem tekstove su sami pisali obojica. Što se komponovanja tiče tu nisam toliko siguran i volio bih neko pozabavi time (ako već nije) i jasno napiše koliko su ova dva muzikanta pesma ukrali. Kao u ostalom i za sve ostale. Ali ipak nije isto kad Karleuša i sl. ukradu pesmu i kad je ukradu ova dvojica koji su karijere izgradili predstavljaju će se kao kantautori. U stvari tek sam sad skapirao da to znači "saradnik u autorstvu." A to je veoma širok pojam.
U svakom slučaju smatram da ako si melodiju ili većinu dela melodije "pozajmio" od nekog najmanje što možeš da uradiš je da navedeš njegovo ime u opisu pesme. Koliko mi je poznato ova dvojica to nikad nisu radila, a znam da su "pozajmljivali" dosta toga.
"Foolio" je jadan mladi crni reper koji je mrtav jer je to zaslužio.Fulio si skroz. Kantautor znači autor koji piše muziku, tekst i plus pjeva to djelo. Riječ je talijanskog porijekla (cantautore). Ovo kant je od Cantante - pjevač.
Što se Merlina tiče, ono što je plagirao, nešto je potpisao prave autore, a nešto ne. Kod Balaševića nisam uvidio plagijat još. Kako god, cjelokupna historija muzičkih djela se bazira na manjim ili većim plagijatima, reciklažama, frankeštajnizmima itd. Sve je to nevažno, važno je šta te udara tamo gdje si najtanji.![]()
Nzm koliko često negde gostuju ali i to malo što gostuju, vrv se ne prenosi nigde dalje osim u lokalu. Kad su u Subotici, to se može gledati samo na kablovskoj televiziji ili nakon par meseci na y.t. ili uživo. Primer:Kad si cuo da je hrvatski tamburaski sastav negde svirao osim na HRT.