MTZ Belarus

Jel zna netko koji prekidač za žmigavce i svijetla ide na ovaj crni nosač (zeleni metal i okrugli prekidač su naknadna-privremena ugradnja)?

[url=https://postimg.cc/vDwWddM8][/URL]

Ugradio bi ponovno orginalni prekidač, ali ne znam koji ide i jel se može i noviji ugradit (komplet sa plastikama-oklopom). Traktor je MTZ-892, 1996. g. Neki dan mi se zapalila instalacija na instrument tabli pa bi odmah riješio i taj prekidač.
Za sam početak nađite glavnog krivca što vam se zapalila instalacija a da pritom nije odreagovao osigurač i to sprečio (Ako osigurač nije pregoreo, znači da je ugrađen osigurač prevelike vrednosti, neko je premostio osigurač, ili je došlo do kratkog spoja na delu instalacije koji nije bio zaštićen osiguračem).

Ostalo se pridružujem kolegi @grabik što je rekao.

Ja sam tih prekidača promenio par, i na kraju vratio originalni kojem ne radi isključivanje kad vratite volan. Sve drugo mu radi a isključivanje odradim ručno. Ima kopija tog prekidača gde je kvalitet očajan, a nije kvalitetniji ni originalni (ako je originalni), samo je znatno skuplji.

Ovo je poslije 2000 tih ,ako ti moze pomoci.

plosnati vijak ti drzi prekidac
ispod vidis 2 zenska utikaca utaknuta u prekidac
ona rupa za vijak drzi vijak zastitne plastike na prekidacu pokazivaca

IMG-20260718-174028.jpg

Kupio takav prekidač, oklop i kablove sa džekovima. Nešto ćemo izmodat.

Za sam početak nađite glavnog krivca što vam se zapalila instalacija a da pritom nije odreagovao osigurač i to sprečio (Ako osigurač nije pregoreo, znači da je ugrađen osigurač prevelike vrednosti, neko je premostio osigurač, ili je došlo do kratkog spoja na delu instalacije koji nije bio zaštićen osiguračem).

Ostalo se pridružujem kolegi @grabik što je rekao.

Nisam električar niti se kužim puno u struju, al znam da su ju pojedini "majstori" napravili sranje sa njom. Zašto se zapalila nemam pojma, u vožnji se počelo dimit iz instalacije ispod instrument table i nekako sam to uspio ugasit bez ikakvih većih posljedica. Sve će se pregledat i zamijenit što treba.

Ja sam tih prekidača promenio par, i na kraju vratio originalni kojem ne radi isključivanje kad vratite volan. Sve drugo mu radi a isključivanje odradim ručno. Ima kopija tog prekidača gde je kvalitet očajan, a nije kvalitetniji ni originalni (ako je originalni), samo je znatno skuplji.
Taj problem je rešiv (Iza samog prekidača se nalazi plastični jezičak koje drže dve male oprugice). Dovoljno je da pukne jedna od te dve opruge i to je to nema vraćanja u početno stanje kada se okrene volan (Rešenje je da se ručno vraća).

Nazad
Vrh