MTZ Belarus

pre par godina uzeo oridjidji iz AP tad bila oko 5 crveni a na traktoru imam neku crvenkastu mislim da je čajniz i fercera tako godinama,sve to lutrija
Ta iz AP je od pre rata za te pare,pre neki dan sam gledao u nabavci joj je cena oko 70e na porudžbinu od 100kom,gde je put,carina itd.
A sto se tice te kineske kod tebe skini je sa pumpe i stavi je pod pritisak da vidiš kako "suzi" na klipu,tanam ono što nestane ulja iz kartera ona doda nafte,ja jos nisam video ni jednu koja nije pustala,bukvalno ni jednu.

moguće nisam primerio da raste nivo ulja ,svaki dan prekontrolišem možda je to nešto minimalno pa se ni ne primeti

znači treba je skinuti i staviti ovu iz AP. Ona je uzeta privremeno da posluži za taj dan,pa je i ostala stvarno nisam znao da to radi.

Poslednja izmena:
Ja bih je zamenio bez razmisljanja jer kao sto sam rekao ni jednu jedinu nisam video da je dobra.
Davno odnesem kod Tome 5 novih,zakacimo ih na sto,nabiju pritisak i istog momenta vlažne sa druge strane i od tad nikad vise mi na pamet nije palo da je kupim.

nama kad se u sezoni to desi onda daj šta daš samo da premostiš i nastaviš a za te neke stvari i razlike eto čuješ ovde pa saznaš

Poslednja izmena:
Ovo znači ne uzimati škart
Screenshot-20260327-081953-Chrome.jpg

Originalne AC pumpe imaju klip i njegov "cilindar" u jako malom zazoru, ne znam sad koliko ali jaaaakoo malo, praktično kao elementi u boš pumpi, pa kroz taj minimalni zazor ne može da prođe nafta. Kineske pumpe ne mogu da zadovolje te tolerancije pa stavljaju gumeni semering (gumicu) koja vremenom propadne pa propušta naftu u ulje. Inače po svim drugim karakteristikama kineske rade dobro pa ti onda ni ne primećuješ da nešto ne valja.

edit: ta crvena je kineska, imam u bookmarksu YT klip o razlikama kineskih i originalnih pa ću ga kasnije postaviti

Ima da se kupi Bosch AC pumpa samo taj deo što se zavrće - drukalica. Koštala je ako se dobro sećam oko 80e. Vuče kao blesava i bude gotovo za 30sekundi.

Jel normalno da grbavi 892 primetno mnogo više trese sa uključenom prednjom vučom nego bez?
Već sam pisao da sam imao mnogo problema sa celim mehanizmom prednje vuče. Za nešto preko 2000 h kvarilo se maltene sve što je moglo vezano za prednju vuču.

Ubeđen sam da je napravljena neka greška oko prenosa. Jel ima neko ideju kako to da proverim?
Trebalo bi valjda da markiram jasno liniju na prednjoj i na zadnjoj gumi. Neko da vozi traktor u najsporiju brzinu, a ja brojim koliko puta se okrene zadnji a koliko prednji točak.
Isti postupak ponovim sa uključenom prednjom vučom pa vidim da li ima odstupanja?

Ako problem postoji mislim da bi ubacivanje te prenosne koja ima opciju automatskog uključivanja vuče bila rešenje ili grešim?

Ако су гуме стандарде и нема разлике у потрошености између између предњих и задњих гума нећеш ништа утврдити. Да ли се исто дешава кад возиш уназад брзо?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ако су гуме стандарде и нема разлике у потрошености између између предњих и задњих гума нећеш ништа утврдити. Да ли се исто дешава кад возиш уназад брзо?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Gume su standardne. Ima razlike u potrošenosti guma. Prednje su mnogu više istrošene. Pogotovo spoljni deo. dobro to bih trebalo malo da štelujem trap i da ih zarotiram. Ali svakako su prednje mnogo više istrošene. Ček i taj unutrašnji deo koji je više očuvan.
U nazad nisam nikad vozio brzo sa prednjom uključenom.

Jel imas sve tegove napred ? Moj grbavi bez tegova u oranju trese ,ne moz ruke drzati na volanu ..doduse imao je potrosene gume tada ,ne znam kako bi bilo sada sa novim gumama.

Nazad
Vrh