MTZ Belarus

Kod nas u selu ima 4 traktora 1025, na jednom je već 2 puta radjeno kvačilo, a drugom je počela da se oseća lamela, očekujem ga čim počne da ore. (treći je nov, a četvrti nije moja mušterija)

Mtz je najisplativiji kad se kupi polovan, pa se sredi. Generalna, remont menjača, farbanje, tapaciranje, instalacija, nove gume koštaju 2000-3000 evra, a ako se to dobro uradi (bez štednje) radiće kao i nov.

igore procitaj u temi rakovica sta sam pisao u vezi kvacila i mislim da ces se naci u toj prici i naci resenje da ti duze traje lamela. negde 66-67 stranica... a ako ti ne bude jasno salji pp pa se mozda i tel. cujemo.

sinisa1979 je napisao(la):
igore procitaj u temi rakovica sta sam pisao u vezi kvacila i mislim da ces se naci u toj prici i naci resenje da ti duze traje lamela. negde 66-67 stranica... a ako ti ne bude jasno salji pp pa se mozda i tel. cujemo.
hvala sad cu da pogledam,mada smo vec sastavili traktor..
Post je spojen: [time]1291848161[/time]

Mtz je najisplativiji kad se kupi polovan, pa se sredi. Generalna, remont menjača, farbanje, tapaciranje, instalacija, nove gume koštaju 2000-3000 evra, a ako se to dobro uradi (bez štednje) radiće kao i nov.
a ma kolko sati? kolko se cesto menja na 1221 kad je tamo puno veci otpor a isto kvacilo.... :sta:

neznam za rusa 1221.3 a ostali su pola dzabe pola zabadava traktori,a kad je meso jeftino ni supa nije lepa tako i sa rusima,ali dajte ljudi savremenije ruse a da su jeftiniji i bolji necem valjda voziti jos 20 godina sa tim motorima na d2,smor zivi.idite malo kod nekog sto je kupi bolji traktor da vidite razliku ne traktora vec njegovog rada.

zzivica je napisao(la):
neznam za rusa 1221.3 a ostali su pola dzabe pola zabadava traktori,a kad je meso jeftino ni supa nije lepa tako i sa rusima,ali dajte ljudi savremenije ruse a da su jeftiniji i bolji necem valjda voziti jos 20 godina sa tim motorima na d2,smor zivi.idite malo kod nekog sto je kupi bolji traktor da vidite razliku ne traktora vec njegovog rada.
ima i rus taj .....3 90ks pa eno ga u agropanonci stoji niko ni da ga pogleda,a mislim da je tamo vec zatvorena kabina skroz je drugacija nego ova sto ziri na sve strane a kao nov traktor spoljna hidrulika,el ventili, kao kod svih stranih,cak ako nema i klimu,ali je cena preko 30 000 e a ona ko vec misli kupiti traktor skuplji nece kupiti tog rusa vec se odlucuje za nesto sa zapada.

Kupiti Nov zapadni traktor znaci kupiti traktor sa Komonrail motorom , pa ko sme nek kupi.
Ako zapadnjaka maltretirate ko rusa , neznam kako ce se izboriti sa amortizacijom , koja moze da bude i veca od prihoda.
Post je spojen: [time]1291854862[/time]

pa jeste ako neskodi znaci da koristi

Post je spojen: [time]1291858030[/time]

Rale 83 je napisao(la):
Kupiti Nov zapadni traktor znaci kupiti traktor sa Komonrail motorom , pa ko sme nek kupi.
Ako zapadnjaka maltretirate ko rusa , neznam kako ce se izboriti sa amortizacijom , koja moze da bude i veca od prihoda.
Post je spojen: [time]1291829662[/time]
pa uopste ne znaci da su zapadni traktori svi coman rail,evo case ih mxu125 je obican motor a koliko takvi jos ima,ali svakako po meni jedina "mana" tih motora je sto trose cisto gorivo(koje je kod nas skuplje za neki 15 din) ali trose manje tako da na isto dodje.Ali sta cemo za 10 godina kad samo takvi motori budu,onda ce se samo to voziti niko nece ni razmiljati o d2 gorivu,ko zna dal ce se i moci kupiti d2 gorivo.

mtz mladji od 2005 g.to je sve nula od kvaliteta.oni koji imaju staru 82-ku,oni mogu da kazu dali svake 2,3 godine rasklapaju menjac,prednju vucu itd.ja vozim mtz koji je 70 i neko godiste,i mtz 91-god.ni sa jednim nemam problema nit sa menjacem nit sa prednjom vucom, a ni jedan traktor ne zalim.kratko receno moje misljenje ne vredi kupovati ovih novih ruseva,barem meni ne treba.ja znam da ce ovo samo oni razumeti koji su vozili i starog i novog rusa.
Post je spojen: [time]1291891965[/time]
i da dodam,vidim da se pricalo o kvacilu,na rusu 52-ka(sad je prepravljeno na 82)sa lamelom to jest komplet kvacilom problem nismo imali vise od 10-god,mozda i blizu 20 god,ni lamela nije menjano.nasteluj kako treba i ne drzi nogu na kvacilu i ima da traje.

robici je napisao(la):
mtz mladji od 2005 g.to je sve nula od kvaliteta.oni koji imaju staru 82-ku,oni mogu da kazu dali svake 2,3 godine rasklapaju menjac,prednju vucu itd.ja vozim mtz koji je 70 i neko godiste,i mtz 91-god.ni sa jednim nemam problema nit sa menjacem nit sa prednjom vucom, a ni jedan traktor ne zalim.kratko receno moje misljenje ne vredi kupovati ovih novih ruseva,barem meni ne treba.ja znam da ce ovo samo oni razumeti koji su vozili i starog i novog rusa.
a druze izvini a kolko zemlje radis? kako uraditi 200 jutara sa starim i nesigurnim traktorom? tu bas nema logike,bar po meni ako gresim ja se izvinjavam.

sto se nase zemlje tice ne radimo puno,oko 50kj,nego usluzno puno radimo.eto jedan primerak cale 70,80 godine radio isto usluge oko 300 kj sa 52-kom i trobrazni plugom,i uradilo se bez vecih kvarova.nego mi danas ocemo da slusamo muziku,da se traktor ne cuje u kabini,da ima grejanje itd.ja barem tako razmisljam,kupiti mtz do 2005 god.i mirna backa,a jos sigurniji uzeti 90-i neko godiste.ja ne razumem naroda,ovi novi kvare se nenormalno,kvar za kvarom,a juce orao pored auto puta ns-zr i ceo dan proslo oko 5,6 novih ruseva,ne razumem sta im kad su jako lose uradjeni(los kvalitet)

Po mom misljenju,stare 82-ke su sigurniji i pouzdaniji od ovih danasnjih...A ako neko radi 200 jutara,onda to najverovatnije radi sa nekim zapadnim traktorom... :ppozdrav:

igordulic je napisao(la):
diklofen je napisao(la):
Od kad sam na forumu nikad nisam kudio Ruse.čak sam naprotiv njihov pristalica.
Iz dana u dan čitajući ovde komentare, stvarno počinjem da postajem skeptičan prema njima, i da kao još neki članovi o njima mislim da su postali bofl roba.
Pa šta je sa tim traktorima kada ih morate rasklapati svake sezone ili čak polusezone i to skoro nove?
Zanosio sam se mišlju da na proleće uzmem jednog novog 1025 ali kad god uđem u ovu temu sve su manje šanse za to.
Iskreno da ti kazem ako imas mogucnosti i mislis da mozes izgurati nesto jace, trebas uzeti nesto bolje ali ako nemas nista para ili nesto malo onda je rus jedino resenje.Ja se nadam da kod 1025 nece biti problema sa kvacilom jer je tamo duplo i trebalo bi da izdrzi veca opterecenja .
Navescu ovo iako nije tema i izvinjavam se ali za jos 10 000 e vise moze se kupiti case jx95 ks,nije ni to nista posebno i extra dugotrajno ali gume neces menjat na 3000 rc nego na 6000 jer su kvalitetne(kad kupovo novu neces dat ko za rusa obe za 300 e nego ces platiti 600e al neces menjat za 4 goddine nego za 8 npr.) a opet ces imat udobniji traktor sa klimom i sa tisom kabinom.
Sve je to stvar mogucnosti,dok ima onih koji enbi rusa nikad menjali ni za sta ali to je vec opsesija i navika ka necemu kad i za imt i druge traktore,ali treba ici napred ako se moze.No ko voli rusa i kome je rus sve u zivotu ja nemam nista protiv toga neka ga tera i uziva u njemu svako ima pravo na ono sto mu odgovara :)
ali isto tako taj 820 rus nije predvidjen za to sto mi radimo sa njim 3 brazde velika vucna tanjiraca,za to ipak treba 100ks da ide normalno,a puno ljudi radi ipak sa njim takve stvari i vadi iz nejga maximum ili po naski "vadi mu mast",tako da nije ni cudo sto se desavaju takve stvari.
po meni za 5 godina imas 2500rc u rusu i prodajes ga jer ce do generalne stalno nesto crkavati a u nekom stranom treaktoru je isto to ali na 5000rc i kosta duplo i teraces ga 10 godina al na to sve imas + gratis kabinu koja je komforna e sad sto mi nismo spremni da udjemo odjednom u kredit od 50000e i sto je jako nestabilno trziste i sto se ne smemo zaduziti i za tog 1025 25000e nekako zvuci puno lakse za izaci na kraj da se ne propadne za to mi nismo krivi.....nazalost zivimo u srbiji,tj nije srbija kriva nego mi sami sto nam je rezim takav ali da bilo ko vlada isto nam se pise....
ako ti za 5 godina pravis 2500rs onda za tebe je skup i imt a kad budes godisnje sa rujom pravio 1000rs i vise onda ces uviditi njegove prednosti

chris je napisao(la):
Po mom misljenju,stare 82-ke su sigurniji i pouzdaniji od ovih danasnjih...A ako neko radi 200 jutara,onda to najverovatnije radi sa nekim zapadnim traktorom... :ppozdrav:
Uze mi rec iz usta dok sam pisao post ,ja sam ove godine uložio 5000 evra u polovnu mehanizaciju malo je bio stiskavac ali uspelo se ,a radim nepunih 20 jutara ,e pa onaj ko ima 200 jutara može da uloži 50000 evra pa da uzme dobar zapadni traktor.
A drugo ja znam coveka ovde u selu koji sa 52 uzore godišnje redovno 100 jutara bez većih kvarova a ne održava ga nikako samo ću reći da sipa u njega prerađeno ulje umesto redovnog.

chris je napisao(la):
ja sam uzorao sa 952 ove sezone koja je jos u toku 320 jutara pa vi pricajte sta ocete godisnje pravim 1300-140 sati lamela mi traje oko 2000 a svaki bolji majstor ce vam reci da je to njen vek a ti robici javi se agropanonci da ti daju nagradu

ja planiram za 2,3 god da uzmem jaceg rusa,mozda 105 ks ali ne pada mi na pamet da uzmem novog,samo polovno u solidnom stanju,uloziti oko 2000 E i mirna backa.mene ni ne cudi da su toliko jeftini rusi i da im cena pada.

*zpran kjlajicevo*
to isto i stari rus moze da uradi a lamelu nebi menjao,a za dve godine ces razklapati menjac ili neki zupcanik menjati.ja ne kazem,stabilniji su ovi novi,zato sam i ja uzeo 552,zbog kabine,ali kvalitet mnogo bolji od ovih novijih.

realno svaki ce da izdrzi dosta dugo ako radi to sto treba da radi ali ako radi sto bi trebo traktor od 100 -120 ks onda naravno da nece trajati dugo.
I na kombinatima jd 4755 (kazu jedna od bolji serija jd a) izdrzi 20 000 rc ali je to 195 ks i vuku sa njim 4 brzde a ladno bi povuko 5 ili 6 manjih pa kad bi i rus 820 nosio 2 brazde mozda bi i on trajao duze i lamela nebi crkavala.

Nazad
Vrh