MTZ Belarus

I ja kao i north army glasam za kosanović iz pazove, u nekim slučajevima može i da ostane namontirana a da se koristi topling...
Imam da li 4 ili 5 komada na stanju i nju najviše volim i najčešće koristim..
Glasao ili ne,ja sam tu pokidao,tj na onoj okretnoj poteznici svukao navoj.

Obicnoj se samo izvuce gornji klin i obori se da moze topling, pod uslovom da se ne kaci nesto sto koristi kardan i da nema zastitni lim oko kardana tad se gornja poteznica nosi na donjem klinu i vecini prikljucaka ne smeta.

Obicnoj se samo izvuce gornji klin i obori se da moze topling, pod uslovom da se ne kaci nesto sto koristi kardan i da nema zastitni lim oko kardana tad se gornja poteznica nosi na donjem klinu i vecini prikljucaka ne smeta.
Donji klin kada treba da se provuče 22 znoja me probije, tako da je bolje i skinuti taj pleh i samo oboriti poteznicu nego skidati je komplet .

Sta fali donjoj poteznici? Sta ce vam gornja?

Ja npr. ni nemam donju poteznicu, rus je 82.1 tj. onaj sa najsiromašnijom opremom. Kupio sam ga polovnog i prethodni vlasnik je rekao da je sa traktorom dobio samo kuku za jednoosovinku prikolicu, ali ne i donju poteznicu. On ga je novog kupio.
Donji klin kada treba da se provuče 22 znoja me probije, tako da je bolje i skinuti taj pleh i samo oboriti poteznicu nego skidati je komplet .
Taj klin je i mene mučio, pa sam dao da se napravi novi koji ima vrčak u konus pa onda sam sebi navuče pravac, naročito ako ga ubediš malo čekićem. :osmeh: Inače poteznica mi je dosta teška, kad su mi leđa u dobroj kondiciji i kad baš nema nikog u blizini da pomogne mogu sam da je stavim i skinem ali mnogo je lakše ako je držim sa obe ruke a neko drugi ubaci klinove. Poteznicu sam našao na oglasima i bila je namenjena za neki drugi traktor pa je morao jedan majstor da je prilagodi za rusa. Izbušio je pasent rupe da ne bi bilo ni mm lufta pa onda nije baš lako da je skidam i stavljam, dok npr. na rakovici sam napravio tako da je mogu skidati i stavljati 10 puta uzastiopce bez po muke.

I ja sam vukao samo donjom kamionku prikolicu, dok nisam slomio sraf sto drzi donju da ne ide levo desno. Onda sam nemestio sraf, a naruzio danas u pazovu kod ilije gornju za 13 000 salje postom covek. Sutra prekosutra stize.

Tako je letos jedan radnik vozeci na donju izgubio 2 zmajevke u ataru.
A drugom ispao klin od ispod diferencijala,pa je dobio podrivac kada je prednji deo pao u zemlju.
Em sto je opasno,em sto bas cima jako traktor,pucanja kojecega nisu iskljucena.

Nazad
Vrh