MTZ Belarus

zorancile je napisao(la):
Da nisu te kuglice ostale od neke prošle popravke? Ako je otvaran ranije. :sta:
Nista nije ostalo od prosle popravke,menjac i diferencijal oprani naftom ulje procedjeno prosli put kadaje rasklapan.Neznam dali ima lezaj na osomini(sto pogoin kardan)izmedju menjaca i diferenciala,kuglice su male rekaobih daje neki mali lezaj nemogu dase setim sta ima u delu izmedj menjaca i diferenciala imali neki manji lezaj na osovini sto pokrece kardan. :ppozdrav:

Okrim je napisao(la):
@ savoris

Savo, slažemo se obojica da se sa gornjeg otvora može videti diferencijal, a sa bočnih menjač, ali ako su ispale kuglice od ležaja, ja neznam način da se ležaj može zameniti, osim da se razdvoji traktor.
Upredhodnom postu sam opisao da mi je ispao ležaj od rikverca i da mi se polomila osovina za uključivanje kardana i njihovo nameštanje nije trajalo više od 5 minuta, ali rasklapanje i ponovno sastavljanje je trajalo ceo dan.

ali ja sam razumio da on nezna gdje je kvar i ta treba da nadje mjesto odakle su ispale kuglice , šta ako su kuglice ''doplivale'' sa neke druge strane :sta:

@Savo
Kvar je veza za kardan,kada iskljucim kardan ispod sedista sve je uredu kada ukljucim kardan ispod sedistas cujese skripa(traktor upaljen,kardan iskljucen na sablji u kabini cujese da skripi)kuglice male neki mali lezaj. :ppozdrav:

Jel može da se nabavi(i ugradi) kabina od rusa 82.1 na stariji model rusa umesto male kabine? I koliko to zadovoljstvo otprilike košta?

@mityoo

Otome je pisano na forumu i to u više navrata. Može se ugraditi novi tip kabine na starije modele i ja sam to hteo uraditi, ali je po mom mišljenju to preskupo, jer za polovne kabine traže 1000 e pa naviše, a tu ima dosta posla oko restauracije kabine, tako da se to po meni ne isplati.

Imao sam prilike videti i preuređene traktore, sa zamenjenom kabinom i novom haubom i stvarno izgledaju lepo, a traktori imaju preko 20 godina, a kabina i hauba na njima vredi više od samog traktora.

Ako možeš povoljno nabaviti novi tip kabine sa novom instrument-tablom to se isplati, a po onim cenama što sam ja nalazio, meni se to nije isplatilo, uglavnom, kod MTZ traktora se sve može.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

Mota mi se po glavi ideja, jer su stari MTZ 820 jeftini, a mašina nikad dosta.... Samo da nije te neudobne male kabine.....

Možda bi moglo i nešto ovako? Slika je sa interneta, iz nekih oglasa:
29kvqyp.jpg

Mada kad bolje razmislim.... Dalo bi se i napraviti....
Post je spojen: [time]1291821820[/time]

Mityoo
Pa u adi ima ljudi koji prave nove kabine za MTZ A na pp ti saljem 1 broj kod koga mozes svasta da nabavis , doduse nekad daleko ispod cene , a nekad daleko iznad cene

Bio je kod nas na vašaru pre nekoliko godina Mtz sa Rakovicinim motorom s-46 i kabinom od 5106. Rezervoar mislim da je imao nazad od Mtz-52, ako se dobro sećam.

goran 85 je napisao(la):
@Savo
Kvar je veza za kardan,kada iskljucim kardan ispod sedista sve je uredu kada ukljucim kardan ispod sedistas cujese skripa(traktor upaljen,kardan iskljucen na sablji u kabini cujese da skripi)kuglice male neki mali lezaj. :ppozdrav:
Kad si izvadio izvod kardana sa kvacilom vidi se zupcanik sa unutrasnjim zubima na slici koju si postavio, ako je propao lezaj na toj osovini potrebno je da skines poklopac diferencijala i izvuces osovinu pozadi, to ovako izgleda u katalogu
6qa0ra.jpg

Ljudi de kupujete lamele za traktore?
Originalana mi izdrzala 2200 rc a nova kao kvalitetniju sam bio kupio,kao i sad svega 400rc...

Od kad sam na forumu nikad nisam kudio Ruse.čak sam naprotiv njihov pristalica.
Iz dana u dan čitajući ovde komentare, stvarno počinjem da postajem skeptičan prema njima, i da kao još neki članovi o njima mislim da su postali bofl roba.
Pa šta je sa tim traktorima kada ih morate rasklapati svake sezone ili čak polusezone i to skoro nove?
Zanosio sam se mišlju da na proleće uzmem jednog novog 1025 ali kad god uđem u ovu temu sve su manje šanse za to.

diklofen je napisao(la):
Od kad sam na forumu nikad nisam kudio Ruse.čak sam naprotiv njihov pristalica.
Iz dana u dan čitajući ovde komentare, stvarno počinjem da postajem skeptičan prema njima, i da kao još neki članovi o njima mislim da su postali bofl roba.
Pa šta je sa tim traktorima kada ih morate rasklapati svake sezone ili čak polusezone i to skoro nove?
Zanosio sam se mišlju da na proleće uzmem jednog novog 1025 ali kad god uđem u ovu temu sve su manje šanse za to.
Iskreno da ti kazem ako imas mogucnosti i mislis da mozes izgurati nesto jace, trebas uzeti nesto bolje ali ako nemas nista para ili nesto malo onda je rus jedino resenje.Ja se nadam da kod 1025 nece biti problema sa kvacilom jer je tamo duplo i trebalo bi da izdrzi veca opterecenja .
Navescu ovo iako nije tema i izvinjavam se ali za jos 10 000 e vise moze se kupiti case jx95 ks,nije ni to nista posebno i extra dugotrajno ali gume neces menjat na 3000 rc nego na 6000 jer su kvalitetne(kad kupovo novu neces dat ko za rusa obe za 300 e nego ces platiti 600e al neces menjat za 4 goddine nego za 8 npr.) a opet ces imat udobniji traktor sa klimom i sa tisom kabinom.
Sve je to stvar mogucnosti,dok ima onih koji enbi rusa nikad menjali ni za sta ali to je vec opsesija i navika ka necemu kad i za imt i druge traktore,ali treba ici napred ako se moze.No ko voli rusa i kome je rus sve u zivotu ja nemam nista protiv toga neka ga tera i uziva u njemu svako ima pravo na ono sto mu odgovara :)
ali isto tako taj 820 rus nije predvidjen za to sto mi radimo sa njim 3 brazde velika vucna tanjiraca,za to ipak treba 100ks da ide normalno,a puno ljudi radi ipak sa njim takve stvari i vadi iz nejga maximum ili po naski "vadi mu mast",tako da nije ni cudo sto se desavaju takve stvari.
po meni za 5 godina imas 2500rc u rusu i prodajes ga jer ce do generalne stalno nesto crkavati a u nekom stranom treaktoru je isto to ali na 5000rc i kosta duplo i teraces ga 10 godina al na to sve imas + gratis kabinu koja je komforna e sad sto mi nismo spremni da udjemo odjednom u kredit od 50000e i sto je jako nestabilno trziste i sto se ne smemo zaduziti i za tog 1025 25000e nekako zvuci puno lakse za izaci na kraj da se ne propadne za to mi nismo krivi.....nazalost zivimo u srbiji,tj nije srbija kriva nego mi sami sto nam je rezim takav ali da bilo ko vlada isto nam se pise....

Nazad
Vrh