MTZ Belarus

Da, takva nije bas za traktor ali ovaj model može.

e9425d7459ce0a2d18050ab100f3b5c5.jpg

305511b7ee6d64c48a9d9b5b7f46c9e0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije moja, nemam takvu, te imaju sve u sebi, samo im treba 12V i valjda oko 60-70A struje.
I po pitanju ugradnje su vrlo prakticne i jednostavne, samo se struja poveze, i moraju gasom da se napune.

Konkretno za ovaj traktor pojma nemam,promenio je par vlasnika i pitaj boga koliko sati ima i svasta nesto sam video da su budzili na njemu.
Mislim da problem sa poluosovinom nema neke preterane veze sa satnicom vec sa nekim drugim faktorima,tipa sta je radio tj nosio i kako je odrzavan.

Konkretno za ovaj traktor pojma nemam,promenio je par vlasnika i pitaj boga koliko sati ima i svasta nesto sam video da su budzili na njemu.
Mislim da problem sa poluosovinom nema neke preterane veze sa satnicom vec sa nekim drugim faktorima,tipa sta je radio tj nosio i kako je odrzavan.
Jel to ista debljina osovine ko na 892? Jel mu u oranju pukla?
Imaju u vec u uredjaju kompresor koji radi na struju.
Ne razumem te najbolje. Pa svaki valjda mora da ima kompresor svoj?

Poluosovine pucaju zbog neadekvatnog koriscenja i preterivanja u koriscenju, nema veze nikakava proizvodnja i fabrike, to su prazne price,...

Не разумем се у Белаеуса, али у машинство помало.
Видим да пуцање полуосовине није ретко код њих. Сигурно има више узрока, лоше конструисано, квалитет материјала, или преоптерећење.
Гледо сам неку емисију, у некој руској фирми за производњу машина се жале на квалитет челика из Магнитогордска, кажу, пошаљу нам неколико партија одличног квалитет, затим пошаљу шкарт, одваја се по слојевима, изкриви се и слично. Што се са шведским челиком не дешава. Чак је и кинески челик постао бољи.
Док једн мој пријетељ који је радио у Наменској индустрији сматра да је руски челик најбољи.
Мислим да они све квалитетно дају на оружје а за остало шта остане.
Вероватно је и са инжињерима исто, кад су моји са посла били у Русији за неке машине, кажу да су у тој фабрици биле скоро све жене.
Вероватно је тако и у МТЗ_у.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Da je kriva osovina bacala bi i brzo bi pukla, nekad pucaju zbog potrosenog lezaja, ali uvek pucaju zbog preopterecenosti i urnisanja traktora opterecenog po rupama, 4 poluosovine smo menjali na jednom traktoru zbog sejalice i voznje, nikad nove nisu kupovane, uvek stare dobre kao jace su i bolje, ista stvar se desi, na 1025 dok se plug trobrazni stavljao na transportni tocak nikad nije pukla, kako je poceo da se nosi u transportu, dve su promenjene poluosovine i 6 lezajeva...

Da je kriva osovina bacala bi i brzo bi pukla, nekad pucaju zbog potrosenog lezaja, ali uvek pucaju zbog preopterecenosti i urnisanja traktora opterecenog po rupama, 4 poluosovine smo menjali na jednom traktoru zbog sejalice i voznje, nikad nove nisu kupovane, uvek stare dobre kao jace su i bolje, ista stvar se desi, na 1025 dok se plug trobrazni stavljao na transportni tocak nikad nije pukla, kako je poceo da se nosi u transportu, dve su promenjene poluosovine i 6 lezajeva...
Pa ne znam baš koliko su dobre bile te stare kad kažeš da ih je toliko puklo. Ili to ili neki drugi problem postoji.

Nije Nebojša stavio dovoljno dobru sliku tog loma pa ne vidim jasno da li je zamor materijala ili apsolutno krti lom. To se jako lepo vidi gde je pukotina krenula, širila se dok nije došlo do toga kritičnog loma gde u trenutku puca ostatak zdravog dela koji ne može više da nosi to opterećenje.

.Da imam jasniju sliku tog loma odmah bi rekao otprilike zbog čega čega je došla. Mada uglavnom je to zamor materijala.

Nazad
Vrh