MTZ Belarus

Da ponovo pitam jel zna neko odakle se uzima pobuda za lampicu kad se ubaci na rusu koji ima multi sat ?
Zice su se raskacile koje su isle od lampice do izvora-pobude, jednoj sam nasao trag a mozda i taj nije tacan da je isla u relej drugi po redu kad se skine levi tapacirung i gleda sa vrata, a drugoj zici ne mogu naci nikako trag.

To ti je relej od paljenja,on ima veze sa pobudom-(bez nje traktor nece startovati preko kljuca)tako da ta zica o kojoj pises da mislis da je pobuda verovatno i jeste.toliko ti mogu pomoci.

Na alternator bi trebalo da dolazi jedna zica koja je stalno pod naponom i druga sa lampice koja dobija struju sa kontakt brave

Mislis da je ta 1 zica isla sa releja-pobude,a druga sa brave kontakt struja?
Neda mi se skidati uputstvo za 82 ali na kraju imas shemu traktora , lako nadjes na shemi alternator oznacen je sa G ali cirilicno , a imas jedan izvod pise 14V , na 1221 pise za pobudu recimo broj i cirilicno P ,dolje na zadnjoj strani imas tabelu koje slovo sta znaci , imam englesko objasnjenje i boja zice pise za P , PINK ,rozovij ili roza , za 1221 ide na drugi relej , pogledas sam vrlo jednostavno.

Mali hladnjak od grejanja kod mene je alu(+plastika,naravno original),kriva cev sa prednje strane motora,kao i kuciste termostata takodje.malo li je.
Tako je , bakreni glavni hladnjak kosta ovdje 1500E a one alu dida mide sve skupa kostaju 100E, pa cu sad zbog njih da sipam crveni a proizvodjac sipa plavi, u biti alkohol je isti samo aditiv odredjuje da li ce nagrizati bakar ili aluminijum.

Како се штелује ручна на 820?
Комшија купио новог прошле године па немамо појма, вазда неких полуга и шипки. Јел на оној шипки што иде одозго од ручице, има контра матицу.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Кад будеш могао пошаљи слику, то је за нас ново.
Нема много Беларуса а мајстора за њих уопште нема. Знам да није баук али лакше питати него истраживати.
Хвала унапред.
Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Šaljem sliku ali nije tesko ni bez slike.
Propratiti samo polugu koja ide u patos kabine i manje vise je sve jasno.
U pitanju je prvi doboš do tocka na desnoj strani traktora,kad se povlači rucna tacno se vidi sraf na vrhu dobisa koji treba da se dotegne.

Neda mi se skidati uputstvo za 82 ali na kraju imas shemu traktora , lako nadjes na shemi alternator oznacen je sa G ali cirilicno , a imas jedan izvod pise 14V , na 1221 pise za pobudu recimo broj i cirilicno P ,dolje na zadnjoj strani imas tabelu koje slovo sta znaci , imam englesko objasnjenje i boja zice pise za P , PINK ,rozovij ili roza , za 1221 ide na drugi relej , pogledas sam vrlo jednostavno.
Jasno mi je kako radi alternator, ostaje mi predlog kolege Srdjana01 da unimetom trazim koja zica ide od alternatora do dzeka preko otpora unimera i odatle da sa dzeka dovedem pobudu ka sijalici.

I gde je procureo,na kom mestu ?.Meni za 6k rs nije procureo ,stalno je g11 u traktoru ,ako i procuri sad,kupicu novi i opet g11.

Jasno mi je kako radi alternator, ostaje mi predlog kolege Srdjana01 da unimetom trazim koja zica ide od alternatora do dzeka preko otpora unimera i odatle da sa dzeka dovedem pobudu ka sijalici.
Sta ima unimerom da trazis kad imas boju u shemi i nadjes tu zicu a onda unimerom provjeris da li je u prekidu, ako je u prekidu neces naci nista samo unimerom.

Kolege jel imao neko ili zna nesto vise o belorusu 1523 ili 1523.3? U poredjenju sa 1221 da li ima vise snage u praksi i koje su mu prednosti i mane

Sent from my iPhone using Tapatalk

1523 je daleko jaci traktor od 1221,jaci je i od 1221.3 ako nije pojačan i to dosta.
Daleko "kulturniji" od 1221,lakši za rad,kabina bolja,komande elektro,hidraulicne,hidraulik jaci nego na 1221.
Od mana ima dve,prva je fali mu neka kila sto nije tako teško za rešiti i druga je skuplje održavanje od 1221.

Nazad
Vrh