MTZ Belarus

Nista ne dosipam ni ulje ni dvotaktol ni u traktor ni u auto niti u bilo sta.

Da je to problem masovno bi crkavale common rail pumpe koje se u potpunosti podmazuju gorivom. Crkava Bosch CP4, al to je zato sto je krš, Bosch CP1 i CP3 se takodje podmazuju gorivom a prakticno nikad ne crkavaju
Pa i ne treba ništa da se sipa tj ne bi trebalo nista da se sipa da mi imamo goriva tj kvalitet goriva na kom su ti sistemi predviđeni da rade a ne ovaj cirkus koji se kod nas prodaje.
Pa ja kupim na lokalnoj pumpi benzin za kosacicu,cetvorotaktni motor,cist benzin ide u nju,završio zadnje kosenje i samo je parkirao,na proleće boga nema da upali,jedno drugo,treće,karburator sav korodirao,sve živo rdja pojela u njemu,ono vise vode nego benzina.

@nebojsa
Ima stabilizator za benzin koji sprečava da se benzin razgradi i napravi kuršlus u karburatoru naročito za ove koji dugo stoje.
Ja imam neki Briggs-ov, tečnost ljubičaste boje, dodaje se pomalo u rezervoar.

Pa i ne treba ništa da se sipa tj ne bi trebalo nista da se sipa da mi imamo goriva tj kvalitet goriva na kom su ti sistemi predviđeni da rade a ne ovaj cirkus koji se kod nas prodaje.
Pa ja kupim na lokalnoj pumpi benzin za kosacicu,cetvorotaktni motor,cist benzin ide u nju,završio zadnje kosenje i samo je parkirao,na proleće boga nema da upali,jedno drugo,treće,karburator sav korodirao,sve živo rdja pojela u njemu,ono vise vode nego benzina.
Najveći haos pravi etanol a benzinu. Ako dugo stoji razgradi se i etanol nagrize metalne delove sistema za gorivo. Ako se ne varam, i kod nas ima 5 posto etanola u benzinu.

Rasklopio sam utvrđivač položaja ručice za uključenje prednje vuče na rusu 82.1. Utvrđivač nije bio jako prljav i zapekao (nije ni čudo koliko je popio WD-a preko šipke), kad utvrđivač rukom pomeram po šipki jako lepo ide i svaki položaj se čuje "škljoc" kad kuglica upadne u žljeb. Uopšte mi nije jasno zašto je tako teško bilo isključivanje prednje vuče. Kuglica prvo nije htela da ispadne iz utvrđivača (iako je na potisak lepo išla napred nazad), pa sam ceo utvrđivač potopio u benzin, pa je i kuglica ispala napolje. Izvadio sam oprugu i na njenom donjem delu (suprotan kraj od onog koji gura kuglicu) je bilo malo masti. Ja sam sad sve oprao u benzinu, ali ne znam da li da sklopim tako na suvo ili da u tu rupu gde ide opruga stavim malo masti? Takođe (ako neko zna) gde ima da se kupi ovakva rebrasta guma, ili ako neko zna telefon i adresu Dime Ukrajinca - on valda ima... Evo zašto guma, hteo bih da napravim isto ovako kao u klipu sa YT...

+381658135805 Dima,evo broja.
Išla je teško jer kuglica negde glavi,nema drugog razloga,naravno ako nasto drugo nije fizički oštećeno al to bi se videlo,lepo osmirglati tj očistiti taj "tunel" ,zameniti kuglicu ako ima nekih oštećenja i spakovati nazad.
Ja ne bih stavljao običnu mast unutra,mislim da ce sa njom samo brze nakupiti prašinu i opet praviti problem a sto se one gume tice to nikakvu svrhu nema jer sa donje strane opet ostane rupa,moze mis da protrci a ne prljavština da udje.

Kupi grafit u prahu(puder),podmazivaj sa njim,cetkica za farbanje i malo iznad kuglice,dosta je.Ja sam danas grafitnim sprejom podmazao tu,ali bolje je prah,mene mrzelo da ga skidam sa neke police visoko,ovaj sprej bio na dohvat ruke ...I kod mene nekad nece da iskljuci,ako je suvo bas,cim se podmaze,ide sa jednim prstom kako hoces.

+381658135805 Dima,evo broja.
Išla je teško jer kuglica negde glavi,nema drugog razloga,naravno ako nasto drugo nije fizički oštećeno al to bi se videlo,lepo osmirglati tj očistiti taj "tunel" ,zameniti kuglicu ako ima nekih oštećenja i spakovati nazad.
Ja ne bih stavljao običnu mast unutra,mislim da ce sa njom samo brze nakupiti prašinu i opet praviti problem a sto se one gume tice to nikakvu svrhu nema jer sa donje strane opet ostane rupa,moze mis da protrci a ne prljavština da udje.
A jel znaš adresu, da mogu nekom ko ide za NS reći gde da ode i kupi mi. Ja neću skoro ići za NS, a i to kad moram mi je mrsko... Mislio sam odmah dve gume pa na isti fazon i od dole da stavim jednu...

Nego sad razmišljam, šta misliš da sa zadnje strane tog tunela (na ovaj loptasti kraj) izbušim rupicu za cevčicu WD-a, to bi taman došlo prema prednjem delu, tako da kad čučneš pored desnih stepenica može rukom prići. Pa da povremeno sa zadnje strane kuglice prsnem malo spreja. Može staviti i neku navlaku na to kućište tunela da zatvori rupicu da ne ulazi prašina...

Poslednja izmena:
Kupi grafit u prahu(puder),podmazivaj sa njim,cetkica za farbanje i malo iznad kuglice,dosta je.Ja sam danas grafitnim sprejom podmazao tu,ali bolje je prah,mene mrzelo da ga skidam sa neke police visoko,ovaj sprej bio na dohvat ruke ...I kod mene nekad nece da iskljuci,ako je suvo bas,cim se podmaze,ide sa jednim prstom kako hoces.
Misliš na šipku da staviš grafita? Jer prići kuglici je nemoguće od šipke. Samo na šipku iznad tog sklopa naneti ulja ili tog grafita, pa onda prodžarati ručicom gore/dole da se grafit prenese na kuglicu...

A jel znaš adresu, da mogu nekom ko ide za NS reći gde da ode i kupi mi. Ja neću skoro ići za NS, a i to kad moram mi je mrsko... Mislio sam odmah dve gume pa na isti fazon i od dole da stavim jednu...

Nego sad razmišljam, šta misliš da sa zadnje strane tog tunela (na ovaj loptasti kraj) izbušim rupicu za cevčicu WD-a, to bi taman došlo prema prednjem delu, tako da kad čučneš pored desnih stepenica može rukom prići. Pa da povremeno sa zadnje strane kuglice prsnem malo spreja. Može staviti i neku navlaku na to kućište tunela da zatvori rupicu da ne ulazi prašina...
Trebalo bi da je Povrtarska br8.
Sa tom rupicom bi eventualno pomazivanje i čišćenje bilo daleko lakše.
Tu bi trebalo izbegavati bilo šta sto ostaje"lepljivo" duži vremenski period,to nešto lepljivo plus prašina jednako cirkus.
Ja bi ili ostavio suvo pa povremeno prskao sa wd ili kao sto je Arkadije napisao mazao grafitom ili bilo šta drugo ne lapljivo.

Pa da, na to sam mislio. Izbušim rupicu i sastavim suvo, pa onda povremeno prsnuti WD ili možda onaj kliner za kočnice, on brzo ispari.
A može kroz tu rupicu i medicinskim špricom sa iglom ubaciti malo benzina da rastvori i izbaci prljavštinu. Poenta je da je to sa zadnje strane kuglice i tera napolje sve i ostavlja čisto za kuglicu da može da se vrati u tunel kod prebacivanja iz žljeba u žljeb. A rupica smo tolika da može na tesno da uđe slamčica od WD (a ona je baš tanka)...

Ja sam tako uradio jos pre par godina, pisao sam i stavljao sliku, probusio rupu i po nekad prsnem sprej i ukljucivanje-iskljucivanje od tad uvek ide sa dva prsta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh