MTZ Belarus

Nista ne dosipam ni ulje ni dvotaktol ni u traktor ni u auto niti u bilo sta.

Da je to problem masovno bi crkavale common rail pumpe koje se u potpunosti podmazuju gorivom. Crkava Bosch CP4, al to je zato sto je krš, Bosch CP1 i CP3 se takodje podmazuju gorivom a prakticno nikad ne crkavaju

Nemaš prava da se žalis sto ti je opet crklo kvacilo na 400 sati od kako ste ga ti i komšija radili i zamenili samo lamelu od 30e kinesku jer je komšija bio traktorista u zadruzi i on je stručan da proceni da je ostalo bilo dobro.
Znači Nebojša preporučuješ da se lamela i korpa menjaju u kompletu. Koje marke bi ti stavio? Ne mora baš najskuplje?
Da li onda da ga teram dok ne krene da zeza ako ću sve jedno menjati i korpu i lamelu?

Xxxxx puta sam lično radio dizne posle recimo mešavine cedjenog suncokreta i nafte,pa nemozete ni da zamislite na sta to liči.
U Novom Kneževcu sam svojim ocima gledao da sipaju sirovu naftu,bukvalno sirovu naftu,jbg blizu im bušotine, pomešanu sa dvadesetak posto benzina ili pola pola sa klasičnom naftom jer je previše gusto pa nece da teče,znam jednog koji ima staru 82 i vozi je na preradjeno ulje i plin.
Suncokretovo rafinisano ulje je zloglasno po tome da se lepi za sve i svašta. Između ostalog i po krvnim sudovima. Kad privi put probaš pravo, ekstra devičansko, hladno cenjeno maslinovo ulje osetiš u ustima koliko je to manje masno i koliko se manje lepi za bilo šta (ne mislim na ova fake što se prodaju po marketima, pa i ta skuplja)
Da li su ti ljudi u taj suncokret ubacivali odgovarajuće aditive ili ga samo mešali sa naftom? Gledam ljudi bez problema koriste čisto ulje iz friteze i u finije motore. Samo ga procede i stavi aditiv.

Što se tiče nafte iz bušotine, teško ova naša da može. Niskog je kvalitet i zahteva mnogo prerade. Dok nafte iz ne znam npr. Texasa skoro da može direktnu u rezervoar manje osetljivih motora.

Nazad
Vrh