MTZ Belarus

IMG%5D

IMG%5D

Monoblok hidraulika ima kao oni noviji modeli IMT-a izbacenu hidrauliku, znaci umesto jednog horizontalno postavljenog klipa imaju dva koja su postavljena vertikalno. Sto se tice same konstrukcije monobloka ne bih znao reci nista , samo znam da su precizniji sistemi od starih . Ovo koliko ja znam nije bosch hidraulika ,ali na neke modele se ugradjuje bosch EHR .

North ARMY je napisao(la):
Dragane on i dalje ima u kucistu jedan klip,a ova dva su samo pomocni. :cao:

nemoguce, zato sto na mestu gde inace stoji klip kod rusa stoji rezervoar koji je sada iz jednog dela. Mozda si mislio na jednu pumpu hidraulike.

Ne znam sta je moguce,nisam ga detaljno zagledao,to je rekao kolega koji ima 2 takva u dvoristu,valjda on zna sta ima.
Znam za YTO da ima unutra glavni,a spolja pomocni.

fizicki je nemoguce da ima taj "glavni" klip jer je tu rezervoar. Verovatno su rusi to resili tako sto su ubacili jacu pumpu za hidrauliku umesto one stare posto sad tera 2 umesto jednog klipa.

Ma nema taj monoblok u sredini cilindar.
Samo su ova dva vanjska i sasvim dovoljno. Tu di je bio u sredini sada je to rezervar. A kod ovih novijih kabina nema rezervara ispod kabine nego tamo kod ulaska u kabini.. Odlicno su to napravili. Napkon !

zrine

sedeo sam u Belarus 923 ili tako nekako koji je bio izlozen u agropanonci , ista takva kabina i ehr hidraulika i ostalo, mogu ti reci da je ona stara kabina mnoooogo komfornija za korpulentnije. Mnogo je niska i uska (kad sedim maltene dodirujem glavom krov) sediste je nekako nezgodno postavljeno... jedino pozitivno je ta kontrolna tabla i preglednost napred je bolja kao i ravan patos . mozda veci modeli (npr. 1221 ) imaju vecu kabinu nego ovaj 923

Ne vjerujem da bi imao veću kabinu. Mislis da bi oni pravili veću kabinu za veći traktor.
Ja nisam sjedeo u takvoj kabini. Ali volio bi. Ova nova mi se jako svida. I pregledna i iza. Na tom mjestu su akumulatori kod nasih ...
Mozda ova sjedala u novoj kabini se da spustit dolje. To možeš i na grammer-u napravit. Spustit sjedala da budu niža.

ma znam da se more spustit , nisam ja dugo sedio u njemu pa da eksperimentisem , mada mi ovako na prvi pogled deluje malo usko. ali da lepo izgleda , IZGLEDA :) :ppozdrav:

neznam tacno ali znam da je bas taj model sto je bio izlozen ujedno bio i jedini model sa tom novom kabinom (mozda je bio i taj 1221.3 al nisam siguran) uglavnom bio je dosta skuplji od standardnih.

Ja sam pre par godina sedeo u tom Rusu sa velikom kabinom i nisam imao problema sa gabaritima, ulazenjem i izlazenjem kao sto kuburim sa redovnim kabinama. Mislim da clan Glavas ima takvu kabinu na Rusu pa pitajte njega za konfor.
Da ste se bolje zagledali, videli bi da je monoblok hidraulika samo to sto je nazad-ima creva od pritiska, povratnog voda i dva creva za klipove i dve sajle ako se ne varam kojima je poveza hidraulika sa rucicama sto znaci da je razvodnik pozadi! Pumpa i razvodnik za spoljne potrosace su verovatno ostali napred.

Nazad
Vrh