MTZ Belarus

*grunt*
zar ne citas redom?lepo rekao covek da je probao sa drugim traktorom i sve radi,nije do prikolice.

Rusadžije možete li vi meni reći kako se u proseku kreće potrošnja po KJ dubokog oranja (30-32cm) a da prethodno ništa na parceli od žetve nije rađeno(srednja kategorija zemljišta).Čisto me interesuje da uporedim.Ako još neko zna približno za 1221.3 i trobrazni plug bilo bi super.Nemojte smanjivati jer mi treba baš nešto realno.

Kad sam orao sa mtz 820 + imt 757-2 oko 16-18 litara po kj za neko srednje teško zemljište i dubina oko 30,a u ritu i preko 20 litara.

kiraj je napisao(la):
Po ovome što si zadnje naveo,ti neznaš da kipuješ.Povuci ručicu za kipovanje dole.
mtz 82.1 moze kipati sa rucicom i gore i dole samo zavisi u koji je prikljucak ukljuceno crevo
PROVJERENO jer imam 82.1 i kipao sam.
:cao:

diklofen je napisao(la):
Rusadžije možete li vi meni reći kako se u proseku kreće potrošnja po KJ dubokog oranja (30-32cm) a da prethodno ništa na parceli od žetve nije rađeno(srednja kategorija zemljišta).Čisto me interesuje da uporedim.Ako još neko zna približno za 1221.3 i trobrazni plug bilo bi super.Nemojte smanjivati jer mi treba baš nešto realno.
Ja sam sad orao u ritu - 13 litara po lancu, 1221 i vogel 3x40cm.

mladenmaso je napisao(la):
kiraj je napisao(la):
Po ovome što si zadnje naveo,ti neznaš da kipuješ.Povuci ručicu za kipovanje dole.
mtz 82.1 moze kipati sa rucicom i gore i dole samo zavisi u koji je prikljucak ukljuceno crevo
PROVJERENO jer imam 82.1 i kipao sam.
:cao:
Samo što tada moraš da držiš ručicu i da nadješ"zub", kako ga je Sale nazvao.

Lala iz Banata je napisao(la):
diklofen je napisao(la):
Ja sam sad orao u ritu - 13 litara po lancu, 1221 i vogel 3x40cm.
Al ce da krca Vogel...druze uzimaj 4 brazde,to je malo i za 105 konja,znam iz prilozenog...a i ja trosim toliko d2 sa 1025.

@srdjan 7,uze mi rec iz usta,upravo danas bio kod kolege koji je razvalio vogela 3x40 u repistu sa 1221.3,pukao po savovima,kompletna sasija pukla da nezna sta ce,prejak traktor za to,treba ga zaposliti sa 4 brazde da moze da zna sta mu je tesko
Post je spojen: [time]1283895764[/time]

a sto se tice kipovanja nekom treba 100 put objasniti da se kipuje ruckom na dole,a to sto ubodes u pogresnu uticnicu je nesto drugo,tako kad trazis gde ce da kipuje prvo sto na taj nacin grejes ulje u hidrauliku a drugo nikad nemozes rucku staviti u 100% pravi polozaj da dobijes pravi pritisak na prikolicu kao kad kipujes na drugom ventilu gde rucku stiskas ka dole kako se ustvari i radi,to sto neko radi naopacke nekazem da nije izvodljivo,taj rad se koristi u druge svrhe a ne za kipovanje prikolica,i cipele mozes naopacke da obujes..................

:haha: :haha: a ja hteo da pitam , posto nikad nisam kipao rusom dal mogu na 1 crevo i na koje :haha: :haha:
@srdjan 7
Posle 3 strane na forumu vreme je da promenis kompletnu hidrauluku :cao:

Ne bih da off-ujem ali primetih da svi pokusavaju da Vogele L plugove zakace za 'kadre' traktore pa naprave karambol. Lepo pise u Vogelovom prospektu da je L-light duty plough sto znaci za laksa zemljista i oranja a tabela ce vam sve ostalo reci...

http://www.vogel-noot.info/index.ph...ed conventional ploughs&unternav=3&ausgang=71

Inace, kod nas u zadruzi su kacili L-950 trobrazdni za Zetora 16245 i stvarno mi nije jasno kako je plug izdrzao!

danger je napisao(la):
@srdjan 7,uze mi rec iz usta,upravo danas bio kod kolege koji je razvalio vogela 3x40 u repistu sa 1221.3,pukao po savovima,kompletna sasija pukla da nezna sta ce,prejak traktor za to,treba ga zaposliti sa 4 brazde da moze da zna sta mu je tesko
Post je spojen: [time]1283863364[/time]

a sto se tice kipovanja nekom treba 100 put objasniti da se kipuje ruckom na dole,a to sto ubodes u pogresnu uticnicu je nesto drugo,tako kad trazis gde ce da kipuje prvo sto na taj nacin grejes ulje u hidrauliku a drugo nikad nemozes rucku staviti u 100% pravi polozaj da dobijes pravi pritisak na prikolicu kao kad kipujes na drugom ventilu gde rucku stiskas ka dole kako se ustvari i radi,to sto neko radi naopacke nekazem da nije izvodljivo,taj rad se koristi u druge svrhe a ne za kipovanje prikolica,i cipele mozes naopacke da obujes..................
pozdrav za kolegu dangera i pitanje jeli sid na fruskoj gori :cao:

Cele zime sam orao sa leopardom 3*35, nisam isao ispod 25c. Vuko sam ga i u ritu i u laganoj zemlji , posto je kod nas ima svakakve. U ritu sporije oko 6km/cas, a u nikim laksim zemljama i do 10 km/cas. Sada sam kupio vogel noot 3sl950, sa wy400 daskama (postavicu koju sliku kasnije) Orao sam samo strnjak za sada u ritu, plug je podesen na 3*30 i rus ga vuce odlicno, puno lakse od leoparda. :cao:

Milos.mtz je napisao(la):
Cele zime sam orao sa leopardom 3*35, nisam isao ispod 25c. Vuko sam ga i u ritu i u laganoj zemlji , posto je kod nas ima svakakve. U ritu sporije oko 6km/cas, a u nikim laksim zemljama i do 10 km/cas. Sada sam kupio vogel noot 3sl950, sa wy400 daskama (postavicu koju sliku kasnije) Orao sam samo strnjak za sada u ritu, plug je podesen na 3*30 i rus ga vuce odlicno, puno lakse od leoparda. :cao:
a sa kojim rusom?

North ARMY je napisao(la):
Onda to nije bio rit gde je rus 820 vukao 3*14 na 25-30
i ja ne mogu da verujem da je rit,to je neka laksa zemlja za obradu,kod nas za kvalitetno oranje na dubini od 25 do 30 cm treba bar 90 ks znaci 892 ili 952

Nazad
Vrh