MTZ Belarus

Sale je napisao(la):
I meni je bilo cudno , sipka za merenje ulja u hiraulici je tako vruca da moram krpom da je izvadim .
Probao sam i skroz da gurnem polugu i napred i nazad i na cimanje poluge ali nista . Da li ima neko informaciju posto je ta pumpa nova i da li ima ona neke ventili na sebi koji mogu ovako nesto da naprave .
oko 100 e

Cena od 100 eura je ok , pod uslovom da je to kvar . U mom kraju malo je MTZ samim ti i majstora za isti . Tako da naci dobrog majstora da ti kaze stvarno sta mu je misija nemoguca . Ali nije sve tako crno , nacice se neki majstor.
Da li imate preporuku od koga kupiti pumpu?. Imali tu nekog falsa ili bofa koga treba preskociti itd. ?

pumpa na najlonu košta 50-60 evra zavisi od tvoje mogućnosti cjenkanja
pumpa na sebi nema nikakvih ventila

Sale je napisao(la):
I meni je bilo cudno , sipka za merenje ulja u hiraulici je tako vruca da moram krpom da je izvadim .
Probao sam i skroz da gurnem polugu i napred i nazad i na cimanje poluge ali nista . Da li ima neko informaciju posto je ta pumpa nova i da li ima ona neke ventili na sebi koji mogu ovako nesto da naprave .
izvadi plivajuci ventil,i pogledaj da se nije zacepila ona mala rupica na ventilu,ili da nije izlizan ventil,od toga pocni,ako je sve ok,onda izvrni sigurnosni ventil(tamo di podesavas pritisak)oce ona mala oprugica da pukne i onda stalno okrece ulje,vraca u kazan.ovo probaj,i ako opet nece da radi ili ako je sve ispravno pisi mi u privatnu poruku i resicemo kvar.to je neka sitnica,mogu ti jos nabrajati sta da radis ali necu da te zbunim,pa cemo deo po deo.i jos samo reci jel dize plug kad zakacis ili nesto drugo?

pa na spojci neotvaraju ventili dobro i na silu kada dize dolazi do trenja ulja , ulje ide pod velikim pritiskom kroz prelivni ventil.

vlada77 je napisao(la):
hvala svima na lepim zeljama i od srca vam zelim da i vi kupite masinu koju zelite i koja vam se svidja!Pozdrav za sve forumase! :cao: :cao: :cao:
vlado slike su orične
Post je spojen: [time]1283795064[/time]

robici je napisao(la):
savoris je napisao(la):
galki objasni onda grijanje ulja ako spojka nije u redu :cao:
upali tvoj traktor,ako imas rusa,i ostavi da radi 10 min u mestu,i onda pogledaj ulje.
i nije vruće ::namigivanje::
ja bar terorišem moju hidrauliku , kada idem niz brdo sa većim teretom ja umjesto da kočim potežem ručicu od hidraulike koja optereti pumpu i ona priguši motor , to radim otkako sam kupio traktor već4-5 godina i ništa nije stradalo niti se ulje grije pretjerano
a ovdje u čovjeka se ulje zagrije sa par minuta rada bez opterećenja . za mene je jedini izgovor da pumpa ''kuljva'' ulje i tako ga pregrijava
takav slučaj sam imao na mome bagerčiću a imam i nekog skromnog iskustva sa hid. sistemima :cao:

kuljva , rotira isto ulje u pumpi , na silu ga protjeruje izmedju zupčanika pumpe i usled ogromnog trenja ulje se nenormalno grije do tačke ključanja

a oce li da kuljva ulje ako je prelivni ventil nastelovan na veliki pritisak a vamo mu zatvoreno crevo :ppozdrav:

galki je napisao(la):
a oce li da kuljva ulje ako je prelivni ventil nastelovan na veliki pritisak a vamo mu zatvoreno crevo :ppozdrav:
naravno!!! ja sam rekao odakle da krene,ako oce poslusa me ako ne onda neka radi kako god oce.naj lakse reci stavi novu mumpu ili razvodnik.to ti isto kao kad ti trokira traktor,oteras kod nekog majstora i kaze ti moras nositi bospumpu na tariranje,i vratis nazad ono opet trokira.danasnji majstori ne umeju da pronadju kvar,nego odma u startu kupi nov deo pa cemo resiti.prvo treba ispitati sta je u kvaru,pa tek posle kupovati deo.

savo je stara kvaka od zanata nekazem da nije u pravu ali kada se ugasi auto trba prvo videti ima li goriva ::namigivanje::

radni ventil je i predvidjen da RADI :cao: kod rusa je to savršeno uradjeno , sigurnosni ventil (manjeg protoka) samo aktivira radni ventil (većeg protoka) koji manje grije ulje

ja ovaj sistem kočenja koristim na oba traktora i ako je to tako strašno trebao bi izmijenjati brdo pumpi i razvodnika
na vladimircu je manji efekat kočenja pošto je pumpa manje litraže pa ne opterečuje motor onoliko koliko bi ja htjeo , planiram na njegu da bubnem pumpu malo veće litraže samo zbog kočenja

@robici malo si se zeznuo procjeni moga izlaganja ::namigivanje::
nisam ti ja jedan od tih koje si opisao , ja znam kako bi to ispitao za 5 minuta , samo što čovjek vjerovatno nema manometar koji na sebi ima jedan sigurnjak i tako provjerio i pumpu i izlaze iz razvodnika

i ja se uopšte ne trudim tebe (niti bilo koga) da ubijedim u moje ''propovijedi'' boli mene kita , ja ako mogu da pomognem pomoći ću a na osnovu moga iskustva sam rekao na šta sumnjam i stojim iza toga , a ko to živ nemože da pogriješi

uostalom vidjećemo kada čovjek riješi problem šta je bilo u pitanju :cao:

Je.. rusku hidrauliku , kome da nosim da mi remontuje razvodnik :zli: trebacemi za tanjiranje.
Proletos sam ogrebao asvalt u selu pa su hteli da me tuze :haha: :haha: asfalt bio svez
Post je spojen: [time]1283797959[/time]

Sale, jel si pomerao ostale ručice za kipovanje? Da nije neka ostala zaglavljena, pa ti se ulje brzo ugreje, a kad se ugreje razredi se i zapenuša (zato što svira na sigurnosnom ventilu)?
Imali smo slučaj da čovek ne može da navije 820, a nije primetio da mu je ceo hidraulik vreo jer mu je jedna ručice od kipovanja ostala zaglavljena.

Nazad
Vrh