MTZ Belarus

savoris je napisao(la):
danger je napisao(la):
al zato sumeeeeee koliko oces :haha:,i sad tvoj sumarski manje radi i manje se haba od srpskog iz ravnice ::namigivanje::
pričamo o novijim traktorima koje vlasnik ni po cijenu života ne bi otjerao u šumu (takav mentalitet)
a ovi stariji MTZovi se podrazumijeva da idu u šumu :D

evo i ja malo prije sastavio onaj ruski alnaser , vrti i uredno radi , samo da bude ljepše vrijeme postavljam ga a ovaj planetarac ide na klupu za rezervne igrače :haha:

@savoris,posle ces da pricas kako je taj mali anlaser dobar i traje dugo a on na klupi spava ::namigivanje::
pazi da neizgore od stajanja :haha:

zrine892 je napisao(la):
Uff, ne sviđa mi se ova preinaka sa jači motorom. Imam osjećaj da taj menjač i kvačilo neće dugo moći izdržati tu snagu ? :sta:
ma hoce..... stari rus 82 je laksi, ako mu bude tesko on ce proklizti.... a sto se menjaca tice, pa nije to torpedo da ima menjac od slame :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Pa onaj turijanac sto mi je rekao da je prvi u vojvodini poceo da budzi jos pre 15-20 godina sa s 46 motor kaze mi da nebi menjac izdrzao 136 ks samo ovog od 100 i plus da je od 52 menjac jer nema reduktor kornjacu zec kao na 82 jer na 82 kida taj reduktor.

Ja mislim da to neće dugo izdrzati, ipak je original 80KS, a ovaj je 130KS, dakle 50KS više od predvidjenog. Na takav opseg snage čak ni rusi nisu računali, ipak je to povećanje snage od preko 50%, a ko zna na kojim obrtajima radi ovaj novi motor, tj. koliko momenta isporučuje. Dati 1000 eura za budzevinu koja će 100% u vrlo dogledno vrijeme samljeti mjenjač (lamelu da i ne spominjemo) za mene nema smisla. Treba uzeti u obzir sta će sve biti preopterećeno za više od 50% : svi zupčanici, lezajevi, lamela, vratila, hidraulika (ovaj motor je vjerovatno od nekog kamiona, pa ima sigurno veći broj obrtaja od originalnog motora, pa će i pumpa dobijati veći broj obrtaja od predvidjenog, protok će biti veći, javljaće se hidraulični udari...), diferencijal zadnji, diferencijal prednji, transmisija prednjih točkova koja je ionako veoma slozena i ima, kako Savo reče, oko 24 lezaja po točku)...

Sve navedeno će biti preopterećeno, i to previše preopterećeno. Zamislite koliko dugo bi traktor izdrazao pri sa originalnim motorom u stalnom radu na 2200 ob i pri maksimalnoj snazi - sasvim sigurno ne jako dugo. Zamislite sada koliko dugo će traktor izdrzati pri stalnom preopterećenju koje će pod jakim gasom (oranjue, tanjiranje) biti veće za preko 50% od maksimalnog opterećenja sa originalnim motorom.

Neće to dugo. Budzevine sa s46 motorom i 100KS su koliko-toliko OK, ipak je to samo 20KS više, ali ovo jsa preko 130KS je već pretjerano.

rusi su sranje,danas mi riknuse motor,pukla radilica i zaglavio menjac,nesto je skrunilo unutra,sad me ceka ili opravka ili prodaja,nemam vise zivaca ga popravljati,imam ga 2 g i svasta sam mu radio,u pitanju je 1025rm :zli:

danger je napisao(la):
@savoris,posle ces da pricas kako je taj mali anlaser dobar i traje dugo a on na klupi spava ::namigivanje::
pazi da neizgore od stajanja :haha:

pa ja da u njega toliko vjerujem ne bih popravljao ovaj ruski veliki ::namigivanje:: on je samo kupljen za ''prelazni period'' dok se veliki ne popravi
ne bih da isprobavam koliko će da traje , neka on stoji u rezervi jer mi paše na sva 3 traktora a ovaj ''matori'' neka radi

Kasapin je napisao(la):
rusi su sranje,danas mi riknuse motor,pukla radilica i zaglavio menjac,nesto je skrunilo unutra,sad me ceka ili opravka ili prodaja,nemam vise zivaca ga popravljati,imam ga 2 g i svasta sam mu radio,u pitanju je 1025rm :zli:
To ti se bas danas desilo sta si radio sa njim kad puce radilica.Brate stvarno je nezgodno kupis novu masinu ulozis lovu i takvi kvarovi :udri:

Kasapin je napisao(la):
auu, pa ti si ga s..bo brate,a dve god. star :sta:,sta si mu radio majke ti? :sta:

Kasapin je napisao(la):
Koliko para pa da se dogovorimo

testirao sam ga i cepao do daske i radilica mi je pukla u dvoristu kad sam izvlacio prikolicu iz blata i to na cimanje pa pun gas kvacilo i tako par puta i nesto je najpre samlelo u menjacu a zatim blokiralo ceo menjac i ja pustio kvacilo i pukla je i radilica,slabo sve ko da ih od plastike rade :zli: ,ipak nije on za mene i lako se podere i sjebe,sad cu ga srediti i prodati sto pre pa da uzmem polovan ursus ili zts preko 120ks pa da ga derem,ipak on je mnogo kvalitetniji i s snazniji od bilo kog rusa
Post je spojen: [time]1298470256[/time]

i sta je tu tako zanimljivo:haha:

Nesme on tako da grune u menjacu pa jos i radilica rusi su bas sivonje po tom pitanju imao sam 82 80 godiste sta mu sve nismo radili 12 sati u sezoni pun gas i nista prodali ga jos uvek se lepo vozi kod drugog.Imamo 94 godiste sa sirom kabinom kafe boje isto ga maksimalno iskoristimo koliko mozemo ali takvih kvarova nema sanse meni se cini da su ti novi bas mekani a pogotovo sa turbom.Sto neprobas da preradis motor da bude kao 820 sigurno ce se manje kvariti

Ma daj tko zna šta je on radio i kako je to uspio. Očito je da po njegovom ponašanju i iživljavanju na traktoru da bi i nakovanj pokidao.

testirao sam ga i cepao do daske i radilica mi je pukla u dvoristu kad sam izvlacio prikolicu iz blata i to na cimanje pa pun gas kvacilo i tako par puta i nesto je najpre samlelo u menjacu a zatim blokiralo ceo menjac i ja pustio kvacilo i pukla je i radilica,slabo sve ko da ih od plastike rade ,ipak nije on za mene i lako se podere i sjebe,sad cu ga srediti i prodati sto pre pa da uzmem polovan ursus ili zts preko 120ks pa da ga derem,ipak on je mnogo kvalitetniji i s snazniji od bilo kog rusa

Takvo silovanje nije nikako zdravo ni za jedan traktor. Nije uopšte čudo što je takvo trzanje zdrobilo mjenjač, a za radilicu si sam kriv, trebao si isključiti motor čim si čuo da nešto nije u redu sa mjenjačem. Kvar koji imaš 100% je uzrokovan tvojim silovanjem mašine, a ne time da je mašina slaba.

Takvim trzanjem i čupanjem ćeš polomiti bilo koji traktor, nije tu bitno jel to Zetor, Ursus, MF, JD, Fendt, Kirovets, Versatile ili bilo koji.

Tako se ne postupa sa mašinom.

radio sam lane kod burazera na zetoru kristalu 120tki i 160tki,tome sam dusu vadio i nikad nisam nista pokidao ili sjebao,naprotiv gazio sam ga do daske uvek,vukao sam 4brazdne plugove i 2 prikolice kamionke vukao u repi i taj nikad nije stao,a motor je jos fabricki ima 15000sati najmanje a ni nedimi ni netrosi previse ulja,guta i lozaka i sve sto mu naspem i ide,i to je prava masina,sad cu valjda i ja uzeti takvog jednog kad prodam ovaj ruski otpad...

Hehe. Usporedivati traktora od 6 cilindara koji su jači i teži od rusa. I onda kažeš dušu si vadio. A teret je bio isti ? Iste prikolice izvlacio ?
Nema šta, pravi si šofer ::svaka cast::

sa zts-om od 160ks sam cupao stabla iz korena bez otkopavanja,i isto tako na cimanje i nikad nista nije riklo,a i kad izvlacim prikolice iz blata uvek radim na cimanje ako neide drukcije,a za sad jos nista se nije pokidalo ,samo se lamela malo osetila ali to je namanji problem zameniti i nekosta puno,a ostali delovi u njemu su nepoderivi :D
Post je spojen: [time]1298472138[/time]

Pa dobro nemoguce je uporedjivati dva proizvidjaca, ali ako ti je za utehu mi bas volimo ruse, i fala bogu znamo sta sme a sta nesme. :D

Kasapin je napisao(la):
sa zts-om od 160ks sam cupao stabla iz korena bez otkopavanja,i isto tako na cimanje i nikad nista nije riklo,a i kad izvlacim prikolice iz blata uvek radim na cimanje ako neide drukcije,a za sad jos nista se nije pokidalo ,samo se lamela malo osetila ali to je namanji problem zameniti i nekosta puno,a ostali delovi u njemu su nepoderivi :D
Post je spojen: [time]1298446938[/time]

To je zato što nisu tvoji traktori pa si bio prema njima nježniji. :D

Nazad
Vrh