MTZ Belarus

Ne znam videcemo,meni utorak- sredu stize 1025

ja znam 3 coveka iz botosa koji su uzeli 1025 i svakom se nesto zeznulo jednom crklo kvocilo jednim prednja vuca.....i tako ::lose:: ::lose::

KishRobert je napisao(la):
zorancile je napisao(la):
U kojoj emisiji?
poljoprivredna,ide na prvoj,ujutro,nedeljom,subotom je repriza.

uglavnom,coveku se bukvalno raspao traktor na nekih 300rs....al' bolje bi bilo da se on javi i to sve posvedoci.
ako sam dobro video,radi se o mtz 892.
Da se javim sa tačnim informacijama koje sigurno sve vas interesuje a one su sledeće, nije se raspao traktor ali da problema ima ima ih i to na sve strane a iza nas poljoprivrednika nema ko da stoji jer smo mi uglavnom uvek krivi za nezgode tj. neispravnosti koje se dešavaju na našim traktorima i da se nemamo kome obratiti u vezi takvih stvari tj. da nikakve zaštite kao potrošači nemamo te da su dokazivanja čija je greška rešavana uglavnom na našu štetu po našem džepu iz kog je potrebno ponekad i dosta ::novac:: i uglavnom u dosta slučajeva i iz neznanja ili možda bolje rečeno iz prinude plati da nebih stojao a koliko znam da i tu ima leka jer kada kupite neki recimo aparat u slučaju reklamacije a da se ona ne otkloni u određenom roku prodavac je dužan da ti izda nov uređaj a ko je od nas dobio nov traktor ili neku mašinu iako je kao i ja 18 meseci pokušavao uz redovne reklamacije i delimičnog otklanjanja kvarova koji su se dešavale na kraju uz teške muke ipak rešio ali kako sa manjkom od 6500 ::novac:: za nekorištenje traktora od dve godine a na osnovu kamate i kojekakvih raznih taksi prekida kredita itd. banci koja skida kožu sa leđa a obećanja su im bila velika dobro sam upoznat sa uslovima kredita ali iako stoji da se o visini naknade u slučaju prevremene otplate kredita klijent i banka dogovaraju o visine nadoknade koja iznosi od 0,5-3% niko me nije ništa pitao već jednostavno ispostavila račun pa ako želiš prekid moraš platiti to i to i to to i u p.... mat..... svašta ima da se plati a uz to verovatno što sam se zamerio jednom bankaru kojem nisam dao ::novac:: i nisam mu dopusti da od njegovog dilera uzmem mašinu dao nalog da nisam solventan za njihovu banku da su moja kašnjenja u plaćanju preko svake granice i pošto nisam glup proverim u drugoj banci preko kreditnog biroa moj profil dobio odgovor da njegova priča nema veze sa vezom i naravno odobren kredit bez ikakvog problema, ali da vas nezamaram ovim da se vratim na konkretne stvari što se tiču rusa prvo je otičla lamela koju Agropanonka nepriznaje u garantnom roku što je možda i delimično ispravno ali ovde čini mi se da su pogrešili jer je korpa kvačila kriva-jedna trećina nije nalegala na lamelu i normalno da će je spaliti za kratko vreme a prilikom zamene preporuka je da se promene i potisni ležaj i drugi tip korpe sa lamelom i sve to lepo dođe 28000 ::novac:: i nikom ništa, posle ovoga crevo hidraulike koje je pričvršćeno običnom šelnom spadne i ode 30 lit. ulja opet nikom ništa pa nismo je mi ugradili :haha:?? naravoučenije kada kupiš nov traktor treba ti dobra radionica i još bolji majstor da otkloni nedostatke koje je uočio pa onda u plje sa zebnjom dali će se nešto desiti, i treći slučaj je da su dve hilzne porozno napukle i pomešale vodu i ulje pa su i ovo došli serviseri i otklonili nedostatak (ovo im je bio 12 traktor sa istim kvarom u zadnje vreme) ali za pravo čudo nisu naplatili ništa i us to su promenuli sve četiri hilzne kako i treba (a uglavnom menjaju samo oštećenu-reč servisera) pa ko nepoznaje mehaniku prosudite sami šta je sledeće da se desi. Jedna napomena ovo nije moj rus već šurakov sa 280 rč. i kao on sad kreće da radi gde su njegove misli uprte - bože šta je sledeće. Ja sam sa Mahidrom loše prošao i to me je i nateralo na sve ovo samo pazite da vam jedno od objašnjenja nebude kao meni da papir trpi sve pa zato hidraulik nediže 1700 kg već otprilike polovinu. Za sada toliko iako je možda malo obimnije ali treba da dođe još jedan novinar koji želi reportažu i koji hoće malo šire da se raspita o zaštiti da kažem nas u vezi ovakvih i sličnih slučajeva kod ndležnih organa - inspekcije itd. kao postupati a o svemu ovome kada budem imao nešto konkretno napisati. Moderatoru jedan predlog da ova tekst i premesti u neku novu temu ZAŠTITA KUPACA.

nego da ja lupim jedno glupo pitanje
pošto već svako i sa svime ima problema vezanih za garanciju , jel' kome palo na pamet da se kupi mašina (stroj,traktor) naravno nov ali da se traži bez garancije i da se naravno umanji cijena za vrijednost garancije , jer velika većina ljudi sami sebi popravljaju

a odmah će se po odgovoru prodavca moći izvesti zaključak o kojem kvalitetu prizvoda se radi

nije da malo lupam nego malo više :haha: ali pade mi na pamet :sta:

Ako 30% naleze lamela mnogoce lako proslafat , sto iskusan vozac odma oseti , cuje rad motora i namirise .
Kad natovarim u kamion preko 15t radio mi iskljucen a prozor polu otvoren (min) svaki sum , svaki cudan zvuk , svaku promenu vozac mora da oseti , svaka nagla promena

diklofen je napisao(la):
Moje pitanje nije bilo sa namerom da zaratim sa celim forumom već da se informišem.
Sve u svemu ne bi bilo loše da ostanu uslovi na 5 godine bez kamate i posle Nove Godine.Pa ko može da uzme lepo novog ruju i čeka konkurs za povraćaj.Pa ako dobije -dobije.
na ugovoru pise da ne mozes dobiti jos jednu subvenciju !!!! jer ovo drzava vec subvencionise kamatu(a da bi kupio onako traktor moras uzeti srediti sve papire cekati subvenciju uzeti kredit skup i pitanje oces usped dobiti i stice ti traktor u septembru a ovako ga imas za manje od 3 nedelje i nemas nikakvih optrerecenja na zemlju itd.)

evo malo uslova u kojima ja koristim moju zvjerku , sliku sam našao od prošle godine
i ovo su malo lakše dionice u odnosu na ostale
i recite mi da nije normalno da u ovakvim uslovima stradaju semerinzi najviše a onda oni prave dalje pičvajze ::lose::

image0085.jpg

image0084o.jpg

jao Rale Rale... kao prvo koliko je po tebi jedna trecina? 30%? onda je jedna celina 90% a 10% je pdv ili sta? kao drugo ponovo procitaj post u kome covek leepo i jasno objasnjava da lamela NIJE nalegala jednu trecinu povrsine! razumes li sad? a kao trece procitaj svoj post pod brojem5925 i razmisli malo kako si ga napisao. podsmevati se coveku koji je od nicega napravio zver? (mislim na gangadeer) to nije u redu nikako. a predvideti-osetiti neki kvar na traktoru? mozes! recimo imas zaklan motor i opteretis ga 101% ono sto mozes da ocekujes u sledecem trenutku i da osetis(naravno ako ugasis radio na min) je to da ce da krepa! Rale ajde mi nesto objasni... dali je covek koji je kupio novog rusa mogao da oseti da ce mu traktor slomiti radilicu iz cista mira? bez da je koristio start sprej ili nesto slicno sto bi dovelo do tako necega. dali se moze osetiti da ce deo vodjice ventila upasti u motor i napraviti problema? dali se moze osetiti po radu motora da karike nisu postavljene kako treba? i da ne nabrajam dalje jer spisak kvarova na novim rusima mi je dugacak,bojim se da mi ne iskoci osigurac na tastaturi... dali bi Ti Rale mogao da osetis ili predvidis nesto od ovih kvarova? prosvetli nas!

savoris jel to drinu gazis? ::svaka cast:: imao sam priliku da vidim kako covek pokusava da prelazi preko drine sa rujom t-40 i naravno malo je omanio marsrutu i zaglavio! a drina nadolazi! nazalost nisam docekao da vidim kako ce ga iscupati morao sam da se sklonim.

Hej Savo, ako su ti ovo lakše deonice, je l' koristiš onda periskop na onim težim! :D

pa ovo je lakša dionica jer znam da je ispod vode tvrdo dno , a voda mu dodje kao dobar izolator i ne utiču vremenski uslovi na takve dijelove puteva , uvijek znam kakav je teren ispod vode
mnogo je zeznutije tamo gdje nema vode pa posle mraza kada otpusti ili navlaži onda idu propadanja,zapadanja,prevrtanja ::lose::

ma gazio sam i ja Drinu sada kada su bile poplave , posledica toga je bila jedan prednji reduktor pun vode , uvukla se kroz ''čizmu'' :udri: jedino je jedna rakovica išla zamnom , svi ostali su bili nijemi posmatrači :D

Gospodine @savoris,
sada mi je jasno zašto ne koristite vrata, da bi voda lakše izlazila i ulazila u kabinu i da bi mogli da slikate put. :cao:
Kasno palim, ali bitno je da upalim! :D

igordulic je napisao(la):
diklofen je napisao(la):
Moje pitanje nije bilo sa namerom da zaratim sa celim forumom već da se informišem.
Sve u svemu ne bi bilo loše da ostanu uslovi na 5 godine bez kamate i posle Nove Godine.Pa ko može da uzme lepo novog ruju i čeka konkurs za povraćaj.Pa ako dobije -dobije.
na ugovoru pise da ne mozes dobiti jos jednu subvenciju !!!! jer ovo drzava vec subvencionise kamatu(a da bi kupio onako traktor moras uzeti srediti sve papire cekati subvenciju uzeti kredit skup i pitanje oces usped dobiti i stice ti traktor u septembru a ovako ga imas za manje od 3 nedelje i nemas nikakvih optrerecenja na zemlju itd.)

Na kom ugovoru to piše.Ove godine si mogao uzeti kredit ministarstva poljoprivrede(40%-60%) i ostvariti povraćaj na tako kupljen traktor.Ministarstvo nije interesovalo kako si ti zatvorio finansijsku konstrukciju sem što se bodovalo malo drugačije.

panonstib je napisao(la):
Gospodine @savoris,
sada mi je jasno zašto ne koristite vrata, da bi voda lakše izlazila i ulazila u kabinu i da bi mogli da slikate put. :cao:
Kasno palim, ali bitno je da upalim! :D

pa kad već misliš da si upalio :sta: E NISI :D kresanje pomaže pri paljenju :haha:

Nazad
Vrh