MTZ Belarus

Desilo mi se jednom sa Ursusom tako plamen da istera, mislio sam da previdjam nesto ali brat bio sa mnom...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kaiš je dobar ali nije menjan skoro. Na punom gasu pokazuje 1800 obrtaja a bilo je nešto jače od 2000.
Hajde da preformulisem pitanje. Da li samo sat pokazuje manje obrtaje ili stvarno nema te obrtaje. Ako samo sat laze onda je alternator. Ako stvarno nema obrtaje e onda moze biti i da je do pumpe.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ima obrtaje ali pokazuje manje. Mislim, radi lepo na leru a pokazuje ispod 500 obr. Isto tako pokazuje na višim obrtajima -200-300 manje od stvarnog. Niko nije cackao ništa, desilo mi se u oranju.

Alternator.. Meni se to isto desilo, doduše ne na rusu, i menjao sam ga, jer nisam znao šta da popravim, puni odlično, rotor, četkice, diode sve top, a opet obrtaljka laže, čak sam posumnjao i u sat, ali ipak je bio alternator...

Nisu. Ali će biti ako tako nastavi..... Ili će izgoreti ili će otpasti pečurka. A onda sledi kuršlus.
Kombinacija momenta paljenja i BETONIRANOG vazdušnog filtera!!!!!!!
Dosta puta mi se to desilo u firmi da bljuje vatru, očistiš filter (KRAMPOM) i nastaviš

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Izbacuje živu naftu jbg
Preksinoć odem sa drugarom da kupi traktor ono MTZ 820 EUROLUX mislim 2000g
Naučnik ubacio turbo i sam mu dodao kubikažu na pumpi nabio točkove od 1025
Traktor radi kao TRACTORPUULING videu
Prvo trokira i dimi kao ciglana onda kad proguta odskače od zemlje
I da žalost bude još veća ostavio uljni filter za vazduh
Turbo mu već u kuxcu, uvuče kap ulja iz filtera nalepi na turbinu i razbije je debalans
Samo da mi je kvačilo videti na tom FRANKESTEINU

Виђам у једном селу стару 82-ку са турбом иде већ доста година. Како сам разумео само је стављен турбо без осталих преправки.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Primetio sam da mi obrtomer pokazuje 200-300 obrtaja manje nego inače. Na leru mi je prvo smanjio na 600 a sad je ispod 500, takođe i max je 1800 umesto nešto jače od 2000. Sad mi je u 4. brzini brzina kretanja 8- 8.2 na ispod 1500 obr. a ručica ručnog gasa stoji kao i pre kad je bilo 1700 obr. Gledao sam one granicnike na pumpi da se nisu propustili - sve je dobro. Šta da gledam dalje?
Danas je sve normalno. Nisam stigao da proverim kontakte, moguće da je los kontakt. Inače, opet problem sa gumom. Sad je zadnja bila probušena tj malo je spoljna nazuljala i probusila unutrašnju.

Gumi defekt
Ja sam juče na šticarki 19,5" obe crkle
Dupli su točkovi unutarnji je bio valjda šupalj pa mi uvuklo ciglu izmedju njih pa DRANJALO dok nije crko spoljni
Sex od 4h sreća 2_3km od kuće
A i tera me kuxac odranjenog da gonim kamion

A svasta ja nadjem.
Sto je najveća tragedija ja sam ih zamenio pre deset radnih sati.
Izgledaju kao istopljene od toplote, gazda se kune da se traktor ponasao normalno i samo od jednom pocelo ulje da curi.
Set kupljen i placen kao vrhunski a raspao se bukvalno.
Zivo me zanima dal je moguce da se plastika ovako deformise u kontaktu sa uljem.
79242ef474935250045ebb5ddf476d1e.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Moguće je da sam ja sredio hladnjak. Bilo mi je prslo crevo ulja na levom vrhu hladnjaka ulja pa je ventilator raspršio to ulje po celom traktoru a najviše po hladnjaku. Onda sam ja to sve prao puromatom, bila je lepeza i nisam iz blizine prao, a ni puromat mi nije neki jak, al' sad ko zna, možda ga je mlaz vode oštetio... ::sramota::

Ipak nije bilo probušeno saće od puromata, već je poklopac imao dve pukotine koje je majstor okrpio. Iskoristio sam priliku pa sam promenio i antifriz jer je stari imao više godina. Stalo mi je oko 14-14.5 litara. Komšija mi kaže da treba da stane oko 20l. Ja nisam otvarao slavinu od grejanja jer ga svakako nikad ne koristim. Kad sam ispuštao stari antifriz bilo je oko 17l. Koliko ide rashladne tečnosti u MTZ 82.1 (820)?

Nazad
Vrh