MTZ Belarus

Kolege hvala vam na cestitkama.
Za kolegu Zorana0230 oko 3000 din. cena ruku.
Moj savet vam je da to odradite sami,sve i da nikad mehaniku niste radili ako imate osnovnog alata i malo volje mozete da uradite sami.

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока
Ova pumpa "NOVA" procurila na semeringu.U hladnjaku peni voda.Za razliku od mog sina koji ih voli ja izuzetno mrzim ruske traktore baš iz razloga kvaliteta rezervnog dela.Uzorao 5j nakon zamene.Pumpa je plaćena 5800-znači skuplja varijanta.Šta bi bilo da je stavljena jeftinija.Kakav je to seo kad ne može da izdrži 10 sati rada.Da je od papira-više bi izdržao.

Nazalost kolega to sto ste vi platili "skuplju" pumpu ne znaci i da ste je dobili.
Da je bila najjeftinija sa vasara ne moze tako da procuri.
A sta peni u hladnjaku?

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Делове тражиш и купујеш искључиво ти и нико други ако неће тако да угради тражиш оног што хоће.Колега је у праву свакаквих делова а и "мајстора "има

Делове тражиш и купујеш искључиво ти и нико други ако неће тако да угради тражиш оног што хоће.Колега је у праву свакаквих делова а и "мајстора "има
I šta bih sada radio.Morao da kupim opet novu pumpu i da platim popravku.Ovako je traktor oteran i neka rade šta hoće-ne zanima me.
Više me sad zabrinjava to penušanje-ako ima veze sa glavom onda stvarno nisi pametan.

I šta bih sada radio.Morao da kupim opet novu pumpu i da platim popravku.Ovako je traktor oteran i neka rade šta hoće-ne zanima me.
Više me sad zabrinjava to penušanje-ako ima veze sa glavom onda stvarno nisi pametan.
Odvezete kod majstora koji su radili traktor tj menjali pumpu i dihtug glave pa neka rese,valjda ima neka garancija.

Kod nas bas se rus ne igra sa dvobraznim plugom. O potrošnji 13 l po kj samo mogu da sanjam. Ne počinjem bez plana o 20, a srecan sam kada 35 litara potrošim za 2 kj. Brzina je 6 do 8 km na cas, brze retko teram. Možda ga i previše čuvam.

Ihhh kolega pa koji to majstor nece da ugradi deo koji vi nabavite,nema nista bolje.
Uzmete pare za ruke a odgovornost prema delu nula,kad ugradite svoj deo morate garantovati za njega.

Тако је најпоштеније,овако остаје да је дотични мајстор за све кривац.То су ствари где треба мислити и унапред ,јер се таке ствари дешавају. . Када се деси зна се чија је одговорност за одређену ствар и не можеш упрети прстом и за све окривити другог.

Poslednja izmena:
Al mi obični smrtnici računamo da je majstor najstručniji da proceni da li neki deo valja ili ne,ipak se on sa tim susreće svakodnevno...ispred mene da staviš dve pumpe,nove, dobru i lošu,šta ja znam koja je koja...

Kolege morate razumeti i da mi koji ugradjujemo te delove ne pravimo ih,greska moze da se dogodi dal zbog dela ili zbog ljudskog faktora ali i u jednoj i drugoj situaciji je najbitnije po meni ispasti covek.
Evo kontretan primer od malopre ako je majstor radio dihtung glave tj menjao glavu i ne daj boze nesto opet nije kako treba a on nabavio glavu,radio obradu ili sta je vec trebalo onda bi trebalo da snosi i neku odgovornost za taj posao.
Kao i za vodenu pumpu,ako je on nabavio pumpu i on je namontirao sad lepo skine pumpu pa prodavca "za gusu" ali gazda ne bi trebao da snosi neke dalje troskove.

Jeste lepota je kad ti dazda donese delove slažem se
Naj više volim kad odem sa gazdom po delove!!!
Ili zovnem trgovca i objasnim šta da ponudi ili da gazdi!!!
Ima kad donesu takvo smeće od delova da nesmeš u ruku uzeti
Npr ako ja idem po delove to je FULL kvalitet briga me za cenu ima dosta ljudi koji tako i hoće
Npr danas IMT 577
lamele i delovi korpe kron
Ležaji FKL i FAG
Pumpa vode POBJEDA TEŠANJ hladnjak IKATERM 44600 dinara baš skup

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Тако је најпоштеније,овако остаје да је дотични мајстор за све кривац.То су ствари где треба мислити и унапред ,јер се таке ствари дешавају. . Када се деси зна се чија је одговорност за одређену ствар и не можеш упрети прстом и за све окривити другог.
Meni su radili glavu.Sve njihovo.Konstatacija da je sve u redu,hidro test dobar,poravnata glava.Platio 190E.Nakon 50-60 sati rada Počinjee gubiti vodu.Primetimo da curi na dihtungu vodene pumpe.Srećni što smo našli kvar-savetuju nam novu pumpu i mi pristajemo,samo da bude sve u redu.Ne lezi vraže nakon kraćeg vremena opet počinje da gubi vodu.Po slobodnoj proceni majstora ispada da je naša glava kriva.Stavljaju novu glavu i kako smo ga upalili kod njih curka -ne mnogo,ulje na dihtungu izduvne grane-kažu dok sve ne legne.staće.Posle uzoranih 5 jutari procuri pumpa na semeringu-navodno je plaćena 5800.
Po tvome da sam ja nabavljo delove,radio hidro test i ravnanje i da sam kupio pumpu.sa punim pravom bi mogli da se ograde.Niko nije kriv a ja bih ostao bez 300E.Ovako je po meni sva odgovornost na majstorima.Oni će motati svoje dobavljače kao što mi motamo njih.
Što reče Sremac ipak su majstori ti koji znaju šta je dobro a šta ne.Ja da znam,ne bi mi trebao majstor.
Najviše me zabrinjava to penušanje u hladnjaku i curkanje na izduvnoj grani.Ako ima to veze sa glavom onda ne znam kakav razgovor treba da vodim sa njima a ionako teško govorim ali neću da dozvolim da me neko prevesla.Inače,sin izuzetno pazi i štedi ga.Mislim da je jedna od najboljih 82-i na ovim prostorima i sad zbog jednog dihtunga 100 problema.

Kolega Luka ja sam malo promenio taktiku to tom pitanju,poceo sam da se drzim one narodne VEZI KONJA GDE TI GAZDA KAZE .
Sa delovima kod rusa cesto ima problema sa cenom,ljudi hoce dobar deo i kada im kazete da taj deo kosta malo vise odma je ja sam nasao jeftinije ima Vasa ima Judmila garantuju da su dobri itd itd.
Dacu vam primer lamelu,ja lamelu mogu da nabavim vec od 20e pa sve do 220e ali bukvalno.
Ovako gazda lepo donese lamelu,korpu,druk lezaj ili sta vec treba kad se radi kvacilo ja to lepo poslazem i dam kakvu hoces garanciju da sam delove ugradio pravilno tj lamelu okrenuo kako treba,pipke na korpi nastelovao na koliko treba,druk lezaj podmazao pre montaze moze jos sest majstora da dodje da proveri dal je tako a koliko ce trajati lamela od 20e i korpa kineska od 80e to me vec ne zanima.
E ako gazda hoce da poslusa i plati vise prave delove i odradi sve kako mu se kaze onda za to mora i da se garantuje.

Kad je već reč o vodenim pumpama... Pisao sam već,procurila,rasturim je,pukla osovina. Predlagali mi na forumu da kupim novu,ali ja ipak kupim osovinu,semering i ležajeve,spakujem sve to,pa ćemo videti koliko će trajati :osmeh:

Zoran0230 da ste vi doneli delove kako bi oni ljudi mogli da garantuju za njih,imali bi puno pravo da se ograde.
Al posto su njihovi delovi to je druga prica.
Sto se glave tice to sto ste kupili novu glavu od 200e ne znaci da ste resili problem jer ta glava nema veze sa pravom glavom koja je mnogo skuplja od toga,trebali ste tj trebali su glavu koja je bila na traktoru da odnesu u pravu radionicu na ispitivanje,ravnanje i sve ostalo sto treba.
Ne razumem sta znaci kriva glava iz razloga sto ravnanje glave i sluzi da se "ispravi" ili ti poravna glava,druga stvar je ako je pukla.
Ulje na auspuh nije smela da baca,nema tu nekog naleganja,eventualno ako izbacuje na srafovima,to je relativno lako resivo a svaka druga varijanta bas i nije.

Kolega Luka ja sam malo promenio taktiku to tom pitanju,poceo sam da se drzim one narodne VEZI KONJA GDE TI GAZDA KAZE .
Sa delovima kod rusa cesto ima problema sa cenom,ljudi hoce dobar deo i kada im kazete da taj deo kosta malo vise odma je ja sam nasao jeftinije ima Vasa ima Judmila garantuju da su dobri itd itd.
Dacu vam primer lamelu,ja lamelu mogu da nabavim vec od 20e pa sve do 220e ali bukvalno.
Ovako gazda lepo donese lamelu,korpu,druk lezaj ili sta vec treba kad se radi kvacilo ja to lepo poslazem i dam kakvu hoces garanciju da sam delove ugradio pravilno tj lamelu okrenuo kako treba,pipke na korpi nastelovao na koliko treba,druk lezaj podmazao pre montaze moze jos sest majstora da dodje da proveri dal je tako a koliko ce trajati lamela od 20e i korpa kineska od 80e to me vec ne zanima.
E ako gazda hoce da poslusa i plati vise prave delove i odradi sve kako mu se kaze onda za to mora i da se garantuje.

Ja se slažem u potpunosti i nisam pristalica jeftinih delova.Sve ostavljam majstorima na volju.Hoću ispravan traktor.

Nazad
Vrh