MTZ Belarus

Значи фора је у оном целофану којег провучеш кроз зупчанике ни претегнуто ни лабаво :osmeh:

Ako vuče tandem prikolicu možeš staviti zlatan osugurač ispašće
Svetinja elektroda
I na 1221 ista priča
Verovali ili ne ta tandemka bruto 15_20t ga toliko rasklima da se sve samo odvrće
Ali toliko razradi one opruge u čizmama na 82 nikad više ne zaštopaju

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Kolega ako ta matica krene da se odvija nece je zaustaviti ni taj moj osigurac a ni taj var.
Otkinuce i deo sekundarnog vratila sa sobom al ce se odvrnuti, x puta vidjeno.
Treba spreciti ostale uzrocnike odvijanja kao sto je luft izmedju vratila i konusnog zupcanika,sloziti ostatak menjaca kako treba i mora raditi.
Naravno da ce mu nesto kao tandemka skratiti vek tu diskusije nema al opet ce duze trajati ako se uradi kako treba.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Sa desne strane ispod ručica za hidraulik imaš davač indikator za volan

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Da li na felene prednjih točkova rusa 82.1 (na kojima su gume 11.2-20) mogu da se stave gume 13.6-20?

Imam problem na 892.2. Traktor je poprilicno nov, nema jos ni 600 sati, desava mi se da spljosti crevo rashladne tecnosti koje sa hladnjaka vodi na kuciste termostata.
Kupio sam juce novo neko ultra mega giga crevo koje kosta 1200 din, posle par sati oranja danas sam jedva iscupao cep hladnjaka koliki je vakuum napravilo skupljajuci crevo!
Da li je samo problem u losem kvalitetu creva ili postoji neki problem u motoru.
Da naglasim motor nije pregrejan, temperatura mu je tek dlaciicu iynad 80 stepeni i tako je drzi bilo da radi u mestu, ore ili bilo sta drugo.

Kreni od čepa...mora višak tečnosti da izađe na odušak a ne da stvara vakum...ili bar mislim da je tako...
Probaj da ne stegneš čep do kraja nego samo na prvi zub,ili probaj da oreš neko vreme bez čepa pa prati situaciju...

Zameni čep jer on treba da ima ventilčić koji to reguliše, ako pravi vakum nema on višak tečnosti jer bi tada pravio pritisak nego ima manjak vazduha kad pumpa povuče vodu pa stvara vakum a u tom slučaju bi trebalo da povuče vazduh na čepu koji ima ventilčić sa malom oprugom koja bi trebala da se sabije i propusti vazduh

OK zamenicu cep, cep mu je fabricki jer traktor je star godinu ipo dana, a visak tecnosti on gura i povlaci iz posude za visak kao na autu.
Ta posuda je ispred hladnjaka i otprilike do pola je puna.

@sremac84
ako je sve ispravno morao bi da sljaka bez cepa?

Pa vidi,ako je do motora tj. do glave ili dihtunga on bi ili nabijao vazduh vodu,pa ne bi bilo vakuma nego bi se crevo naduvavalo,ili bi ubacio ulje u vodu ili vodu u ulje,pa bi neke od tih tečnosti imao manjka i u isto vreme druge viška...ako se ne menja količina vode,i ulje ti je ok,nema razloga na prvu da se sumnja na motor...

Kolega ako ta matica krene da se odvija nece je zaustaviti ni taj moj osigurac a ni taj var.
Otkinuce i deo sekundarnog vratila sa sobom al ce se odvrnuti, x puta vidjeno.
Treba spreciti ostale uzrocnike odvijanja kao sto je luft izmedju vratila i konusnog zupcanika,sloziti ostatak menjaca kako treba i mora raditi.
Naravno da ce mu nesto kao tandemka skratiti vek tu diskusije nema al opet ce duze trajati ako se uradi kako treba.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
Apsolutno potvrdjujem,iz ličnog iskustva.....
Nema te matice i osugarača,i varenja iste,ako nešto nije sklopljeno kako treba skršiće se pa da si pita....

Nazad
Vrh